Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Demanen a la Fiscalia intervenir en els casos d’agressions per treure llaços grocs

Moviment contra la Intolerància ha demanat a la Fiscalia General i als fiscals de Delictes d’Odi que intervinguin d’ofici davant els casos d’agressions relacionats amb la retirada de llaços grocs […]

Redacció
Redacció 26/08/2018
Imatge d'uns llaços grocs a terra al parc de la Ciutadella de Barcelona / TV3

Moviment contra la Intolerància ha demanat a la Fiscalia General i als fiscals de Delictes d’Odi que intervinguin d’ofici davant els casos d’agressions relacionats amb la retirada de llaços grocs a Catalunya, després de l’agressió d’una dona a l’Avinguda Lluis Companys de Barcelona, ja que, en opinió de l’organització, “moltes víctimes, per por a represàlies, poden no denunciar els mateixos, encara sent perjudicats”.

L’agressió que ha patit aquesta dona dissabte per retirar llaços grocs no és, segons el parer de l’organització, un “delicte comú”. “La càrrega simbòlica de la discussió prèvia a l’agressió denota que estem davant un delicte de lesions comès per ‘raó ideològica”, la qual cosa estaria agreujada com a delicte d’odi, o si més no un dany a la dignitat”, exposa Moviment contra la Intolerància, que afirma que les frases emeses per l’agressor eren de “naturalesa xenòfoba”.

Segons indica l’organització, les informacions de les quals disposa és que s’han comès agressions, en diferents sentits, durant els últims mesos, per la qual cosa totes elles haurien de ser sancionades.

En aquest sentit, ha animat a qui les pateixin a posar-ho en coneixement de les diferents Fiscalies de Delictes d’Odi existents a Catalunya “perquè és així com han d’abordar-se, amb el degut agreujant que porta implícit aquest tipus de delictes”.

“La impunitat no és possible”

Encara que Moviment contra la Intolerància reconeix que sancionar amb més duresa qualsevol tipus de violència generat per l'”odi basat en la intolerància” no resol el problema de fons a Catalunya, sí que “avisa que la impunitat no és possible”.

“La impunitat és el principal aliat de la violència i aviva la seva extensió, per la qual cosa demanem a tota víctima que no dubti gens ni mica a procedir a la denúncia per qualsevol dels delictes d’odi que estan recollits en el Codi Penal i d’aquesta manera aconseguir dos objectius, fer justícia davant aquests il·lícits i frenar l’expansió d’odi per qualsevol motiu d’intolerància que es produeixi”, conclou.