Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

De Alfonso, acorralat: El TdC investiga els triennis cobrats indegudament com a director d’Antifrau

|

- Publicitat -

Daniel de Alfonso està envoltat de polèmiques. Recentment, el jutge del ‘cas Palau’ ha confessat que l’aleshores director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) va pressionar amb unes proves falses per investigar Xavier Trias. Ara, el Tribunal de Cuentas (TdC) ha obert un procediment contra l’excap d’Antifrau per dues retribucions indegudes que va cobrar quan dirigia l’ens.

L’òrgan fiscalitzador ha iniciat un procediment de sanció i recobrament pel doble complement salarial irregular, que podria arribar als 300.000 euros. Les irregularitats van ser detectades per la Sindicatura de Comptes, arran d’una anàlisi que va detectar extres a les nòmines del director i altres treballadors de l’organisme anticorrupció basats en triennis.

Publicitat

En total, De Alfonso va cobrar 207.363,71 en triennis que no li eren aplicables, a més d’un complement de qualitat de 20.005 euros anuals que tampoc no estava ajustat a normativa. Per tant, es va embutxacar uns 300.000 euros il·legalment mentre va dirigir l’ens.

Corrupteles des de fa anys 

Cap dels dos complements tenia empara legal, va concloure la Sindicatura, que va recordar que el complement de qualitat es deriva de l’acord de relacions laborals del Parlament, que és de qui depèn Antifrau, i que no calia abonar-lo als alts càrrecs. En total, l’ens va repartir prop d’1,5 milions d’euros per aquest concepte entre el 2011 i el 2016. De fet, un altre dels beneficiats va ser el mateix Gimeno, actual director, que va rebre 7.371 euros sense empara legal entre el 2016 i el 2018, fins que es va eliminar aquest extra.

Precisament, va ser l’exdirector qui va anul·lar aquests pagaments per antiguitat a Antifrau després que saltés la polèmica pel primer informe de la Sindicatura. Ho va fer el 2018, quan va revisar 18 expedients de funcionaris i el juny d’aquell any, la va suspendre cautelarment. La decisió es basava en el fet que el personal en situació de servei especial a l’OAC procedents de la Generalitat de Catalunya i la carrera judicial poden cobrar els triennis corresponents al cos funcionarial a què pertanyen, però no els fixats pels Estatuts del Règim i el Govern Interiors del Parlament. Només el personal funcionari el podia cobrar, no els alts càrrecs de l’Oficina, d’aquí la suma indeguda.

Et pot interessar  La justícia investiga si Gerard Piqué va pagar a Rubiales des de comptes andorrans
Publicitat

Opinió

Minut a Minut