Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

De Alfonso, a punt de ser investigat pel Tribunal de Comptes en relació a suposats cobraments irregulars a Antifrau

L’exdirector de l’Oficina Antifrau, Daniel De Alfonso, que va haver de dimitir per la seva vinculació amb l’Operació Catalunya, a punt de ser investigat pel Tribunal de Comptes en relació […]

Redacció 08/10/2018

L’exdirector de l’Oficina Antifrau, Daniel De Alfonso, que va haver de dimitir per la seva vinculació amb l’Operació Catalunya, a punt de ser investigat pel Tribunal de Comptes en relació a un presumpte cobrament irregular de 70.000 euros, corresponents a triennis i complements de l’any 2015.

La Fiscalia del Tribunal de Comptes ha traslladat a la secció d’enjudiciament la informació de la Sindicatura De Alfonso. Si el tribunal ho accepta, el cas podria arribar a judici després de la denúncia al ministeri públic.

Segons la Sindicatura, les retribucions del director van ser superiors a les dels consellers de la Generalitat, i la directora adjunta, Teresa Masià, i els directors funcionals van cobrar més que els directors generals de les conselleries. Així, De Alfonso, que va ser nomenat el setembre del 2011, hauria complert el seu vuitè trienni com a jutge el juliol del 2013, i el 2015 va cobrar 56.425 euros extres. Però la Sindicatura considera que el director d’Antifrau no té dret a percebre el trienni generat a l’Oficina en ser un alt càrrec.