Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Cuixart crida a mobilitzar-se aquesta Diada i “no renunciar a pressionar els polítics”

El president d’Òmnium Cultural ha demanat la mobilització per la Diada Nacional per pressionar els polítics. Cuixart ha animat a seguir lluitant pels drets civils i polítics

Avatar
Agències 10/09/2021
Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha cridat aquest divendres a mobilitzar-se aquesta Diada i a “no renunciar a pressionar els polítics”, perquè considera que és la raó d’existir dels activistes i la societat civil.

En un acte a Prats de Molló amb motiu de la Diada organitzat per la Casa de la Generalitat a Perpinyà, ha demanat no oblidar el poder que té la ciutadania i no defallir: “Ens volien fracturar com a poble i no ho han aconseguit, i no ho aconseguiran mai mentre tinguem present sempre que de la nostra diversitat neix la més gran de les nostres fortaleses”.

Cuixart, que s’ha retrobat amb l’exconseller Lluís Puig, que resideix a Bèlgica, ha defensat que cal continuar lluitant pels drets civils i polítics, pel dret a l’autodeterminació i per la independència: “No podem renunciar a tornar-ho a fer, perquè estic convençut que ho podem tornar a fer i fer-ho millor”.