Edició 1955

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de desembre del 2023
Edició 1955

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de desembre del 2023

Cuixart alerta que caldrà tornar a posar l’executiu espanyol contra les cordes

|

- Publicitat -

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha confiat que el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d’Estrasburg condemnarà l’Estat espanyol per la causa sobre el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i això “serà una motivació més perquè la societat surti i digui als polítics que els ha d’escoltar”.

Publicitat

En l’entrevista d’aquest dissabte a TV3, Cuixart ha cridat a forçar l’Estat a la resolució del conflicte català, ja que creu que té “intencionalitat nul·la de resoldre’l”. “Tard o d’hora haurem de tornar a posar el govern espanyol contra les cordes perquè reconegui la necessitat d’aquesta negociació política”, ha plantejat.

Cuixart ha expressat que “volíem arribar a la independència per la via de la democràcia” i ha explicat que és possible que succeeixi a la inversa, que sigui a través d’exigir el dret de ser un estat independent que l’estat espanyol esdevingui una democràcia. D’aquesta manera insisteix en el fet que l’estat espanyol ha d’escollir si ho vol resoldre d’una manera democràtica, o a través de la lluita no violenta, de la desobediència civil i amb la defensa dels drets.

Et pot interessar  Odi il·limitat contra l'independentisme: Un regidor de Vox diu que Sànchez i Cuixart haurien estat "abatuts" en un altre país
Publicitat

Més notícies

Opinió