Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Cuixart alerta que caldrà tornar a posar l’executiu espanyol contra les cordes

El president d’Òmnium Cultural ha explicat que l’Estat espanyol té una “intencionalitat nul·la” de resoldre el conflicte i que caldrà forçar-lo, per exemple, amb la condemna de l’1-O del Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg

Agències 05/09/2021
Pla de Jordi Cuixart des del Palau de la Generalitat després de reunir-se amb el president Pere Aragonès el 31 d'agost del 2021

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha confiat que el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d’Estrasburg condemnarà l’Estat espanyol per la causa sobre el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i això “serà una motivació més perquè la societat surti i digui als polítics que els ha d’escoltar”.

En l’entrevista d’aquest dissabte a TV3, Cuixart ha cridat a forçar l’Estat a la resolució del conflicte català, ja que creu que té “intencionalitat nul·la de resoldre’l”. “Tard o d’hora haurem de tornar a posar el govern espanyol contra les cordes perquè reconegui la necessitat d’aquesta negociació política”, ha plantejat.

Cuixart ha expressat que “volíem arribar a la independència per la via de la democràcia” i ha explicat que és possible que succeeixi a la inversa, que sigui a través d’exigir el dret de ser un estat independent que l’estat espanyol esdevingui una democràcia. D’aquesta manera insisteix en el fet que l’estat espanyol ha d’escollir si ho vol resoldre d’una manera democràtica, o a través de la lluita no violenta, de la desobediència civil i amb la defensa dels drets.