Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Cs usa els presos polítics en el seu xantatge als comuns per pactar després d’unes hipotètiques eleccions catalanes

Nacho Martín Blanco assegura que té bona relació amb Jéssica Albiach

Avatar
Agències 13/08/2019
El diputat de Cs, Nacho Martín Blanco

El diputat de Ciudadanos, Nacho Martín Blanco, ha assegurat aquest dimarts que no descarten pactar amb els comuns després d’unes hipotètiques eleccions a la Generalitat “si accepten que a Espanya no hi ha presos polítics”. “Nosaltres estaríem encantats que pogués haver-hi a Catalunya una majoria constitucionalista compromesa amb una cosa tan senzilla com és que, per aconseguir els objectius polítics, has d’acceptar el marc de convivència”, ha dit en una entrevista a La SER , en ser preguntat sobre si pactarien amb els comuns i el PSC. Això sí, ha afegit, sempre que CatECP accepti també que “Espanya no és un règim autoritari i que és una democràcia consolidada”.

En aquest sentit, ha insistit que veu possible acords per sortir de la lògica referendària i de la confrontació, textualment. Ha asseverat que no té cap problema amb CatECP, ni amb la seva líder, Jéssica Albiach, “més enllà de la bona relació que tinc amb ella”, i ha sostingut que li sembla absolutament imprescindible que hi hagi una voluntat d’acord. Preguntat sobre per què aleshores a Barcelona el partit taronja va trencar amb la plataforma de Manuel Valls -BCN Canvi- per haver investit l’alcaldessa, Ada Colau, ha dit que es tracta de coses diferents i ha suggerit que la líder de BComú no té bona relació amb el grup de CatECP. “Colau ha demostrat amb la seva política una tendència preocupant cap a les tesis separatistes. És una independentista encoberta”, ha assegurat, i ha justificat que la ruptura amb Valls tenia sentit per aquest motiu.

Pressupostos 

D’altra banda, ha rebutjat parlar de pressupostos amb el president de la Generalitat, Quim Torra, perquè al seu parer destina els diners a qüestions que no interessen als ciutadans: “La prioritat del Govern és obrir delegacions a la resta del món per parlar malament d’Espanya. Per fer propaganda als mitjans i denigrar la imatge d’Espanya. A nosaltres no ens trobaran de cap de les maneres”. I ha assegurat que, en els últims pressupostos autonòmics, hi havia partides “per al referèndum il·legal”.