Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Cs segueix l’ofensiva judicial contra la llibertat d’expressió: denunciarà vuit ajuntaments tarragonins que mantenen pancartes republicanes

El text que presenta la formació taronja reclama que “es garanteixi la neutralitat dels edificis públics, especialment en període electoral”

Agències 02/10/2019
La pancarta "llibertat presos polítics" penjada al balcó de l'Ajuntament, després del ple que ha aprovat mantenir-la

Ciudadanos denunciarà a les juntes electorals de la demarcació vuit ajuntaments tarragonins que mantenen penjades pancartes republicanes. Cs ja ha interposat denúncia, per “pancartes i simbologia partidista”, en el cas de Tarragona, Reus, Valls i la Selva del Camp, i ho farà en els pròxims dies contra Torredembarra, Tortosa, l’Ampolla i l’Ametlla de Mar. El text presentat assenyala “l’incompliment de la resolució que obliga el Govern i els ajuntaments a garantir la neutralitat de tots els espais públics, especialment en període electoral”. Recorda, a més, que “tot i les diferents resolucions de la Junta Electoral Central i de les provincials, als balcons de diferents ajuntaments tarragonins i també d’edificis municipals continuen penjades pancartes i simbologia amb un contingut clarament partidista, que s’associa amb algunes de les formacions que es presenten a les eleccions”.

Per això, a la denúncia, Cs demana a les juntes electorals de zona de Tarragona, Reus, Valls, Tortosa i el Vendrell que “obliguin els ajuntaments a retirar la pancarta i qualsevol altre símbol partidista de les façanes d’edificis municipals” i que “tant els consistoris com la resta d’administracions garanteixin el compliment del principi de neutralitat”. Des de Ciudadanos es reclamen “unes eleccions del 10-N lliures i uns edificis públics que representin a tots els catalans, no només a una part”.