Dilluns, 21 d'Octubre de 2019 - Edició 452
La República

Cs repeteix amb l’Orgull la seva estratègia a Catalunya: “Acció violenta” organitzada per ‘memes’ i lemes antifeixistes

Avancen la seva denuncia a la Fiscalia per “amenazas, injurias y claras expresiones de odio” per frases com “hipócritas”, “lamentables” o “no pasaran”

Redacció
Redacció 11/07/2019
Inés Arrimadas parlant amb els mitjans de comunicació

Ciudadanos és especialista a generar crispació allà on no hi ha per a treure rèdit polític i mediàtic i ho ha demostrat durant anys a Catalunya. Ara, tot i que l’escenari escollit ha canviat a Madrid (concretament, a la manifestació de l’Orgull LGTBI+ celebrada fa uns dies), l’estratègia és la mateixa. I és que la formació d’Albert Rivera ja ha presentat a la Fiscalia una denúncia pels suposats “atacs” (negats, d’altra banda, en un informe policial) que van rebre durant l’esdeveniment per part d’activistes que simplement protestaven pels seus vincles amb la ultradreta homòfoba de Vox i eldiario.es ha avançat com de ridícules arriben a ser les acusacions.

Al document, de 37 pàgines, Ciudadanos inclou com a prova d’un possible delicte d’amenaces, injúries i odi ‘memes’ humorístics a Twitter sobre Inés Arrimadas (i, fins i tot, un missatge que li demana que “si us plau” no provoqui més) i expressions com “fuera fascistas de nuestro orgullo” o el lema antifeixista “no pasarán”. A més, entre les “amenazas, injurias y claras expresiones de odio” a les quals es refereixen, hi ha frases com “hipócritas”, “lamentables” o “esta bandera la están ensuciando”. D’altra banda, la denúncia apunta a una acció organitzada i a altres “expresiones de odio” com “Maricas y bolleras también son clase obrera”, “El aguilucho no es multicolor” o “CiudadaVox”.

“A tenor de las investigaciones realizadas y atendiendo a las pruebas gráficas aportadas”, segons diuen, els fets no van ser protestes aïllades de persones descontentes amb un partit, sinó “una clara maniobra organizada”. Així conclou la denúncia, que demana que s’investigui la identitat dels autors dels fets descrits per Cs i dels usuaris de Twitter que van realitzar “proclames d’odi” o, cosa que és el mateix, que es persegueixi el dret a protesta i manifestació.

Relacionats