Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Cs pretén impulsar la creació d’una comissió d’investigació sobre la presumpta relació d’ERC amb Tsunami

Aragonès denuncia un "modus operandi" de l'Estat amb filtracions per a "criminalitzar" l'independentisme

|

- Publicitat -

El president del grup de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha anunciat que proposarà “al PSC i la resta de grups de la cambra” la creació d’una comissió d’investigació sobre una hipotètica i presumpta relació entre membres d’ERC i l’organització de Tsunami Democràtic. Carrizosa intenta impulsar la comissió –el seu grup en solitari no la pot demanar- després que algunes informacions periodístiques hagin publicat informes de la Guàrdia Civil que establirien un lligam entre Tsunami i dirigents d’ERC com la secretària general dels republicans, Marta Rovira, o el secretari tercer de la Mesa del Parlament, Ruben Wagenberg.

Publicitat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ho ha negat i ha denunciat un “modus operandi d’alguns estaments de l’Estat” amb el qual, segons diu, es fan filtracions interessades i sense contrastar d’un sumari secret amb “l’objectiu de criminalitzar” un partit o l’independentisme. “Sempre és la mateixa manera de fer contra el que pensa diferent: Hi ha una causa secreta que no podem veure. Es filtra un informe, que no sabem si s’incorpora o no a la causa judicial, si està complet o no. Molts hem estat víctimes d’informes de la Guàrdia Civil atribuint determinades accions delictives”, ha començat apuntant.

“Sempre troben amb un còmplice: la dreta nacionalista espanyola, que eleva les coses no contrastades a escàndol polític, intentant que hi hagi criminalització, i els és igual la presumpció d’innocència, el judici o la investigació. Vostès embruten i en són còmplices. I l’objectiu de tota aquesta repressió és que ens fem enrere, i no ho farem”, ha sentenciat Aragonès, que ha qualificat aquests episodis de “corrupció policial i judicial”. Carrizosa, que curiosament ha fet la pregunta de la sessió de control utilitzant un sistema d’intel·ligència artificial, ha assegurat que aquests elements publicats s’han d’investigar perquè “es posa en perill la democràcia”.

Et pot interessar  Dionís Guiteras: "Quan algú té ganes de muntar una activitat econòmica en un poble, les normes les decideix un de Barcelona"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió