Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Cs i PP porten a la JEC la candidatura europea de Puigdemont, Comín i Ponsatí

Ciudadanos i el PP han presentat recursos a la Junta Electoral Central (JEC) contra la candidatura encapçalada per Carles Puigdemont -i de la qual també hi formen part Toni Comín […]

Redacció 25/04/2019
Carles Puigdemont, president legítim de Catalunya / ACN

Ciudadanos i el PP han presentat recursos a la Junta Electoral Central (JEC) contra la candidatura encapçalada per Carles Puigdemont -i de la qual també hi formen part Toni Comín i Clara Ponsatí- per a les eleccions al Parlament Europeu. Segons aquestes formacions, els tres exiliats no s’haurien de poder presentar als comicis perquè estan “fugats” de la justícia i no estan inscrits al Cens Electorals de Residents Absents (CERA), on hi ha els ciutadans amb nacionalitat espanyola que viuen a l’estranger i per la qual cosa ara haurien d’acudir a l’ambaixada espanyola. Això donaria la possibilitat a les autoritats de l’Estat de detenir-los.

Junts per Catalunya presentarà al·legacions

Des de JxCat, ja han anunciat que presentaran al·legacions perquè Puigdemont “té els drets polítics intactes, com demostra el fet que es va poder presentar a les eleccions del 21D”. A més, han recordat que els exiliats Lluís Puig i Jami Matamala s’han pogut presentar a les eleccions espanyoles del 28-A “sense que ningú no ho hagi impugnat”. Pel que fa als arguments exposats pels partits unionistes, asseguren que “el president Puigdemont està degudament inscrit al cens electoral, però en tot cas tampoc no seria imprescindible per poder presentar-se, segons la llei”.

“Junts per Catalunya considera que aquesta maniobra de Cs i PP posa en evidència que el president podrà agafar l’acta d’eurodiputat i, per tant, l’objectiu és evitar que es pugui presentar a les eleccions”, conclouen.