Dijous, 29 d'octubre de 2020 - Edició 826
La República

Cs hauria negociat amb un excap dels GAL la compra de dossiers sobre rivals polítics

El cap de seguretat de Ciudadanos, Francisco Lacasa, hauria negociat la compra de dossiers amb informació protegida per llei sobre rivals polítics i possibles fitxatges del partit amb un dels […]

Redacció
Redacció 15/03/2019
Albert Rivera, en una imatge d'arxiu

El cap de seguretat de Ciudadanos, Francisco Lacasa, hauria negociat la compra de dossiers amb informació protegida per llei sobre rivals polítics i possibles fitxatges del partit amb un dels màxims responsables dels GAL de Felipe González, l’excomissari de la Policia Nacional, Francisco Álvarez. Ho ha avançat Ok diario, que assegura que el preu de cada dossier oscil·laria entre els 2.000 i 2.500 euros, tot i que també s’hauria donat la possibilitat que Cs contractés una espècie de tarifa plana anual per rebre diversos informes.

Segons el digital, els fets han estat denunciats a la Fiscalia per un testimoni presencial, que assegura que des de la formació d’Albert Rivera han treballat per obtenir (de manera il·legal) dades com antecedents penals, registres d’Hisenda o informació sanitària; cosa que pot suposar un delicte de revelació de secrets. El testimoni -que hauria incorporat a la seva denúncia diversos correus electrònics per acreditar els fets- també apunta que aquests serveis es van voler camuflar perquè no es vinculessin al partit a l’hora de pagar-los.

D’altra banda, el cap de seguretat de Ciudadanos també hauria demanat que s’escorcollés la seu del partit per buscar micròfons ocults i que es col·loqués un film inhibidor de qualsevol mena de senyal a la sala de reunions de l’executiva.

Relacionats