Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Cs dividit i sense forces: Més de 500 militants demanen la dimissió d’Arrimades: “Per dignitat”

Els renovadors exigeixen la dimissió de l’executiva després que el partit s’estampés en les eleccions de Castella i Lleó: “Cal un canvi d’estratègia”

Redacció 03/03/2022
Pla curt de la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, durant l'acte de celebració dels 15 anys del partit, el 10 de juliol del 2021. (Horitzontal)

El sector més crític de ciutadans vol expulsar a la presidenta del mateix partit, Inés Arrimadas. Més de 500 militants exigeixen la seva dimissió. Es tracta dels Renovadors qui volen treure a l’executiva del partit i demanen un canvi d’estratègia de la formació taronja.

Els renovadors exigeixen la dimissió d’Arrimades després d’estampar-se en les eleccions de Castella i Lleó, on el partit va perdre onze dels dotze diputats que tenia.

Tanmateix, en les dades queda palès com el partit va de mal en pitjor, així ho mostren els darrers fracassos electorals: 0 diputats a les eleccions gallegues, ensulsiada a l’Assemblea de Madrid, amb la pèrdua dels 26 diputats que hi havia i la pèrdua de 30 diputats al Parlament. Així doncs, part del sentit lamenta que no es faci una autocrítica.

D’altra banda, militants manifesten un malestar global a causa de la “fracturació” del partit fruit d’una “manca de credibilitat i de visió política”.