Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Cs demanarà la reprovació de Montero al Congreso per “mentir” sobre el finançament autonòmic

|

- Publicitat -

La portaveu adjunta de Ciudadanos al Congrés, Melisa Rodríguez, ha anunciat que el seu grup parlamentari demanarà la reprovació de la ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, per “mentir” en dir que existia un informe de l’Advocacia de l’Estat que excusa el Gobierno en funcions d’aprovar el finançament autonòmic, i posteriorment reconèixer que encara no disposava del document.

Publicitat

“Registrarem una reprovació de Montero per mentir. Ella mateixa ho ha reconegut en dir que existia un informe de l’Advocacia i després dir que no”, ha assenyalat Rodríguez, en una entrevista a la Sexta, en la qual ha criticat que el PSOE “està desprestigiant” l’Advocacia de l’Estat com abans han fet amb altres institucions com el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS).

Cs presentarà al Congrés una bateria de preguntes al Govern central sobre aquest assumpte, demanarà aquest suposat informe de l’Advocacia de l’Estat, i registrarà una proposició de llei perquè no es repeteixi aquesta situació en el futur.

La seva idea és que qualsevol govern en funcions pugui aprovar el finançament autonòmic i “deixi de fer xantatge a les comunitats autònomes per no pagar el que se’ls deu”. “El que estem fent és presentar una llei perquè no hi hagi cap govern que s’escudi a estar en funcions per no finançar les autonomies”, ha subratllat Rodríguez.

Et pot interessar  VÍDEO | Cs força la retirada d'una foto de l'1-O exposada a la mostra de les contribucions de Catalunya al progrés d'Europa
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió