Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Cremen exemplars de la Constitució davant la delegació del Gobierno a Catalunya

D’altra banda, hi ha una manifestació per la Constitució a Barcelona amb PP i Vox

Redacció
Redacció 06/12/2019

AMPLIACIÓ: Repressió contra els manifestants de Pícnic per la República. La manifestació acaba amb la identificació policial dels concentrats

Al voltant d’un miler de persones s’han manifestat davant la delegació del Gobierno a Catalunya (a Barcelona) amb motiu del dia de la Constitució, convocats pel col·lectiu ‘Pícnic per la República’.

Molts han cremat exemplars de la carta magna en una concentració on també s’hi ha afegit la Cup i s’ha pogut veure el dirigent anticapitalista Carles Riera.

Malgrat la forta presència policial, l’ambient ha estat festiu i reivindicatiu i s’ha repartit coca i ratafia. La concentració ha acabat al carrer Aragó.

Manifestació per la Constitució a Barcelona amb PP i Vox i sense Cs

D’altra banda, aquest migdia hi ha manifestació espanyolista al centre de Barcelona en defensa de la Constitució amb la presència del PP i Vox, però on finalment ha decidit no participar Cs. La marxa, convocada per ‘Espanya i Catalans’ i ‘Cataluña Suma’, ha començat a Plaça Urquinaona, i els manifestants han baixat per Via Laietana, fins arribar a l’alçada de la comissaria de la Policia Nacional. A la capçalera, darrere el lema ‘Un govern constitucionalista’, hi havia el líder de Vox, Santiago Abascal, i el president del PP català, Alejandro Fernández, així com també Daniel Serrano (PP) o Ignacio Garriga (Vox).

Entre els càntics que s’han pogut escoltar a la manifestació, consignes com ‘Puigdemont a prisión’ o ‘España no se vota, España se defiende’. Els manifestants, molts d’ells onejant banderes espanyoles, també han cantat cançons com el ‘Viva España’ de Manolo Escobar. Una senyora fins i tot ha cantat el Virolai.

En un moment, la manifestació s’ha dividit amb dos espais, amb una segona capçalera amb dirigents de Vox, que han tingut una presència destacada a la marxa. Cs ha decidit cancel·lar la seva participació a la manifestació perquè hi havia una pancarta que demanava la derogació de la llei de la violència de gènere.