Dilluns, 29 de novembre de 2021 - Edició 1222
La República

Cotarelo marxa de la llista de JxCat i els acusa de no mantenir la seva paraula

Ramon Cotarelo ha explicat a Twitter el motiu pel qual ha decidit esborrar-se de la llista de JxCat a Girona. Segons el politòleg, va acceptar tancar-la fa uns dies perquè […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 29/03/2019
Ramon Cotarelo, en una imatge d'arxiu

Ramon Cotarelo ha explicat a Twitter el motiu pel qual ha decidit esborrar-se de la llista de JxCat a Girona. Segons el politòleg, va acceptar tancar-la fa uns dies perquè li havia demanat el secretari general de la Crida en nom de Carles Puigdemont, però -segons ha criticat- un cop es va publicar ahir al BOE la candidatura oficial, hi apareix com a primer suplent.

Segons Cotarelo, no “li han preguntat res” per dur a terme aquest canvi, cosa que li ha molestat més que les possibilitats que tindria de “ser elegit o no”. “Està clar que cap dels dos llocs té possibilitats. És cosa de la paraula”, ha lamentat, per preguntar-se “què faran amb [la paraula] que donen als electors si no són capaços de mantenir-la davant els de la seva pròpia llista”.

Amb tot, Cotalero assegura que seguirà “votant independentista i la llista del president malgrat la llista mateixa, perquè és el meu president i vull la independència” i matisa amb un “però no partits plens de gent lluitant per les cadires”. Finalment, ha explicat que el partit s’ha justificat dient que es tracta d’un error i que ho arreglaran al BOE. “Quan estigui esmenat, com es va dir al principi, tancaré encantat la llista de JXC. Entre tant, no sóc part d’ella”, ha sentenciat.