Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

Cop al narcotràfic: desarticulen un grup criminal especialitzat a entrar droga als ports de Barcelona i València

S'han intervingut més de 1.200 quilos de cocaïna ocults en contenidors marítims als ports de Barcelona i València

|

- Publicitat -

La policia espanyola ha desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de drogues, especialitzada a introduir cocaïna amb contenidors ocults als ports de Barcelona i València, havent detingut també els integrants del grup criminal i havent intervingut més de 1.200 quilograms de la substància, així com diners en efectiu, vehicles i telèfons mòbils. La investigació va iniciar-se el gener d’aquest any 2023 després que diversos indicis fessin sospitar els cossos policials que s’estava introduint droga a través del País Valencià i Catalunya.

Publicitat

Els investigadors van començar a sospitar a partir d’un enviament de tres contenidors realitzat des del Port de Cartagena, a Colòmbia, fins al port de Barcelona. La mercaderia de l’enviament estava declarada legalment com a sacs de cola per a ceràmica; tanmateix, després d’inspeccionar-lo, els agents van interceptar 1.003 paquets de cocaïna amb un pes brut de 1.124 quilos. Un mes després va produir-se un segon enviament, aquest cop de fruita, però que també amagava grans quantitats de cocaïna. Aquest segon enviament va fer-se des de Guayaquil, a l’Equador, al Port de València.

El que va fer saltar totes les alarmes va ser el fet que els contenidors van ser traslladats a una nau, la qual va resultar ser la seu de l’empresa que estava subordinada al grup criminal. Això va precipitar la detenció de cinc persones i, després d’una inspecció exhaustiva dels dos contenidors, la intervenció de 130 paquets de cocaïna amb un pes brut de 143 quilos. A la nau on els contenidors eren traslladats també es van localitzar diversos vehicles, un dels quals disposava d’un compartiment ocult a la zona del darrere, disposat per al transport de la substància.

Et pot interessar  Maragall proposa un fons de 1.000 milions per rehabilitar 160.000 habitatges i així combatre la pobresa energètica

Pel que fa als escorcolls, els agents van registrar el domicili del principal responsable de l’entramat, on van intervenir 80.000 euros en efectiu i 9 telèfons mòbils, alguns amb les comunicacions encriptades. A mesura que avançava la investigació, va obrir-se una nova línia sobre les persones implicades en la importació de la mercaderia, que eren les encarregades de fer front a les despeses i gestions. D’aquesta manera, es va detenir una sisena persona, responsable de l’altra empresa de l’entramat criminal a què s’havia desviat la recepció del primer contenidor en què es va trobar més d’una tona de cocaïna. Finalment, a mitjans d’abril, la policia van detenir un setè membre de l’organització, que era l’encarregat d’aconseguir i facilitar el vehicle escalfat per al transport i la distribució de la droga, desarticulant completament l’organització.

Amb tot, s’han intervingut més de 1.200 quilos de cocaïna ocults en contenidors marítims als ports de Barcelona i València, i s’ha detingut els set integrants de l’organització criminal. La investigació també ha permès intervenir més de 80.000 euros en efectiu, 3 vehicles i 9 telèfons mòbils, alguns amb les comunicacions encriptades.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió