Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Convoquen concentracions per demanar la llibertat del jove de Terrassa detingut ahir a casa seva

‘Endavant Vallès Occidental’ denuncia que encara no ha pogut veure la seva advocada

Redacció 31/10/2019

La Policia Nacional va detenir ahir un jove a Terrassa per les protestes del dia de la vaga general al centre de Barcelona, a la zona de la prefectura de Via Laietana. Segons ha difós ‘Endavant Vallès Occidental’, agents del cos espanyol se l’haurien endut de casa seva de nit. “Podrien haver vingut de dia, podrien haver-lo citat perquè anés a declarar, però van decidir detenir-lo, i fer-ho de nit perquè ningú ho veiés”, denuncien des de l’organització independentista, que apunta que el jove està detingut a la comissaria de la policia nacional de la Verneda, a Barcelona. Està acusat d’atemptat a agents de l’autoritat, lesions i desordres públics i ‘Endavant Vallès Occidental’ assegura que encara no ha pogut veure la seva advocada i es troba a l’espera de passar a disposició judicial.

Davant d’aquesta situació, l’organització “exigeix respecte a la presumpció d’innocència”, “que es respectin tots els seus drets i que pugui veure quan abans a la seva advocada, i que aquesta pugui tenir accés a l’expedient per veure quines suposades proves tenen contra el jove que puguin justificar la seva detenció d’aquestes maneres”. També demanen que “que passi a disposició judicial immediatament ja que no hi ha cap motiu per mantenir-lo detingut a comissaria” i  “la seva llibertat immediata i la de la resta de persones detingudes”

Per denunciar la detenció del jove i exigir la seva llibertat convoquen una concentració a la comissaria de la Verneda a partir de les 16h. i “fins que surti en llibertat o sigui portat a disposició judicial” i una altra davant l’ajuntament de terrassa a les 19h.

AMPLIACIÓ.- Detenen un segon jove, en aquest cas al Maresme

Un segon jove ha estat detingut aquest dijous per la Policia Nacional, en aquest cas al Maresme, pels aldarulls del dia de la vaga general al centre de Barcelona, a la zona de la prefectura de Via Laietana. Ambdós joves estan detinguts per atemptat a agents de l’autoritat, lesions i desordres públics.