Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Condemnat un legionari que va perdre l’arma borratxo en acte de servei

Un membre de la ‘Legión’ espanyola ha estat condemnat a tres mesos i un dia de presó després de ser declarat culpable d’un delicte d’”embriaguesa en acte de servei”. El soldat […]

Redacció
Redacció 02/01/2019
Soldats de la 'Legión', en una imatge d'arxiu

Un membre de la ‘Legión’ espanyola ha estat condemnat a tres mesos i un dia de presó després de ser declarat culpable d’un delicte d'”embriaguesa en acte de servei”. El soldat s’hauria emborratxat durant unes maniobres al camp Álvarez de Sotomayor (Almeria) el 2016 i hauria perdut la seva arma en el fragor de la festa.

Concretament, l’home hauria begut més del compte al sopar de l’últim dia d’exercicis i un sergent i un caporal l’haurien trobat al voltant de les sis del matí al seient del copilot d’un vehicle militar amb una forta olor a alcohol. Tal seria l’estat del soldat que els seus superiors l’haurien hagut de portar adormit (no era capaç de despertar-se) fins a la Base Militar. La Policia Militar se’n va fer càrrec posteriorment.

Quan es va despertar després d’una hora, el legionari -encara borratxo- es va presentar davant de dos superiors per confessar a un tinent que s’havia adormit a “diversos quilòmetres del bivac perquè havia begut alcohol” i que havia perdut la seva pistola, cosa que va provocar que el seu cap de Secció l’enviés immediatament a buscar-la. La va trobar a (aproximadament) un quilòmetre  de la cantina.

La condemna de presó arriba després que la Sala Militar del Tribunal Suprem hagi desestimat el recurs  de cassació contra la sentència que ja havia dictat (el febrer del 2018) el Tribunal Militar territorial segon.