Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 917
La República

[Vídeo] Ana Rosa Quintana vomita patriotisme espanyol en directe a Tele5: “penjaré una bandera espanyola al balcó”

Ana Rosa Quintana, també coneguda en alguns cercles com Ana Copy Quintana (per allò de tenir negres que li feien els llibres i, a sobre, li copiaven textos sencers d’altres […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 10/10/2018

Ana Rosa Quintana, també coneguda en alguns cercles com Ana Copy Quintana (per allò de tenir negres que li feien els llibres i, a sobre, li copiaven textos sencers d’altres novel·les) avui ha fet gala de gaudir d’un profund i recalcitrant patriotisme espanyol.

“La meva generació no s’atrevia a mostrar banderes espanyoles perquè et deien fatxa” reflexiona la presentadora en directe. En aquest sentit, Quintana afirma admirar els joves que la mostren sense complexos i acaba sentenciant que “doncs jo ara posaré una bandera espanyola al meu balcó”.

A més, es pregunta que si va a la platja amb una tovallola amb la bandera d’Anglaterra, perquè no ho ha de poder fer al seu balcó amb la seva estanquera. Per acabar, diu que, sobretot, quan un ha viatjat, vénen ganes d’estimar la bandera “tal com ho fan a altres països”.

El programa d’Ana Rosa Quintana s’ha caracteritzat per a criminalitzar aquells que pengen llaços grocs i estelades. En canvi, d’altra banda, el nacionalisme espanyol sembla ser l’únic vàlid per a la presentadora, que amb el seu comentari, animava, de manera prou directa, a què els espectadors facin el mateix.

Catalunya desperta el nacionalisme espanyol

Des de fa molt pocs anys, coincidint amb els mesos més tensos amb Catalunya, els carrers d’Espanya s’han omplert de banderes espanyoles quan mai havia succeït quelcom semblant. L’orgull dels espanyols i el seu patriotisme va a la contra: contra Catalunya i no pas en positiu com en tantes altres ocasions podrien haver tret la seva bandera.

Relacionats