Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

El Polònia de TV3 acomiada Toni Albà

El programa d’humor i sàtira política de TV3, Polònia, produït per Minoria Absoluta, ha decidit prescindir dels serveis de l’actor i humorista Toni Albà. Així ho ha pogut saber i […]

Gerard Sesé 28/02/2019
L'humorista Toni Albà / ACN

El programa d’humor i sàtira política de TV3, Polònia, produït per Minoria Absoluta, ha decidit prescindir dels serveis de l’actor i humorista Toni Albà.

Així ho ha pogut saber i confirmar La República, justament poques hores abans que s’emeti una nova edició del xou a la televisió pública catalana. El motiu que la productora de Toni Soler hagi decidit acomiadar l’humorista i independentista no ha transcendit encara però molt probablement té relació amb el tuit irònic i satíric que Albà va fer sobre la visita de Cs a Waterloo. Les pressions de l’unionisme van fer que la Corporació de Mitjans Audiovisuals de Catalunya i la productora Minoria Absoluta publicació a les xarxes un comunicat rebutjant el contingut del tuit. L’actor, malgrat estar emparat pel dret a la llibertat d’expressió i haver fet una publicació satírica i irònica i haver obtingut gran suport a les xarxes, va disculpar-se. Tot i això, sembla que no ha servit de res. Polònia perd un dels seus grans humoristes.

Albert Donaire també se’n feia ressò a les xarxes fins que La República ho ha pogut confirmar.