Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

El País es posa nerviós amb l'”ofensiva antimonàrquica” encetada per l’independentisme

Gabilondo assegura que promoure el debat monarquia-República amb l'independentisme és "irresponsable" i "poc lúcid"

|

- Publicitat -

Donaven per mort l’independentisme, i aquest segueix ben viu i amb ganes de batallar. En el videocomentari diari del periodista Iñaki Gabilondo, el comunicador no s’està de criticar amb duresa que Izquierda Unida i Podemos se sumin a l'”ofensiva antimonàrquica” que ha encetat el republicanisme català des que el Parlament va reprovar Felip VI i va demanar abolir la monarquia i, dies després, el ple de l’Ajuntament de Barcelona seguís els seus passos.

Publicitat

IU i Podemos, que han vist en l’independentisme una manera de forçar el debat sobre la monarquia imitant l’estratègia republicana -impulsar consultes i reprovar Felip VI des dels ajuntaments-, ha rebut una sonora bufetada de Gabilondo, qui diu que “s’equivoquen al pujar al carro” de l’independentisme. Segons el periodista, la discrepància amb Felip VI “ve del discurs del 3-O”, un missatge que, admet, “hauria estat molt similar al d’un president de la República”.

Gabilondo descarta que ara hi hagi una finestra d’oportunitat per a la causa republicana espanyola, perquè, “està promogut per l’independentisme”: “El debat està pendent, i algun dia s’abordarà, però que no hi consti la ruptura de l’Estat. Promoure’l és irresponsable i poc lúcid”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió