Dilluns, 23 de novembre de 2020 - Edició 851
La República

El demolidor vídeo que mostra la catalanofòbia de la premsa esportiva espanyola

La premsa esportiva espanyola té un fort sentiment xenòfob. Ho ha demostrat en rodes de premsa en català (i també en euskera) amb queixes, crits, mala educació, repressió i autoritarisme. […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 19/11/2018
Gerard Piqué, en una imatge d'arxiu/ ACN

La premsa esportiva espanyola té un fort sentiment xenòfob. Ho ha demostrat en rodes de premsa en català (i també en euskera) amb queixes, crits, mala educació, repressió i autoritarisme.

Ahir es va produir una lliçó de cultura i democràcia durant una roda de premsa davant la intransigència espanyola: Gerard Albadalejo va sortir en defensa de la llengua catalana. Però no és la primera vegada. Qui fou entrenador del Girona, Raül Agné va passar per la mateixa situació i va arribar a abandonar la roda de premsa. El navarrès Mikel Azparren va patir la mateixa situació i, qui també va abandonar una roda de premsa va ser Gaizka Garitano quan no el van deixar parlar en euskera.

Altres figures del món del futbol han defensat el català, com ha estat Pep Guardiola, Gerard Piqué o Xavi Hernández. I d’altres, han hagut de claudicar davant les ordres del seu club, com Kiko Casilla, del Reial Madrid.

Aquí un resum de la catalanofòbia a la premsa esportiva:

>

Relacionats