Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

Comencen les tasques per trobar les restes de Josep Sunyol i exhumar-les, 86 anys després del seu afusellament

|

- Publicitat -

Una setmana després que el Ministeri de Defensa negués la recerca de les restes de Josep Sunyol i, posteriorment, rectifiqués la decisió un dia més tardcomencen les tasques per trobar i exhumar el cos. Sunyol, que va ser president del FC Barcelona i diputat d’ERC durant els primers anys de la dècada de 1930, va ser afusellat l’any 1936, poc després que comencés la Guerra Civil. L’equip que condueix la recerca també buscarà les restes del periodista Pere Ventura i Virgili, empresonat i afusellat a la vegada que Sunyol.

Publicitat

86 anys després de l’afusellament per part de l’exèrcit franquista, les restes de Sunyol i Ventura podrien ser localitzades a la que ara és la Residència Militar Guadarrama, el lloc on se sospita que van ser enterrats ambdós, segons ha avançat Catalunya Ràdio. La investigació està impulsada pel FC Barcelona i, precisament per aquest motiu, el ministeri de Margarita Robles va denegar la recerca, al·legant que la petició no l’havia feta un familiar directe de Sunyol.

Malgrat aquest entrebanc, finalment l’equip d’investigadors ha pogut accedir al recinte militar per determinar si les restes de Josep Sunyol són a la Residència Militar Guadarrama, i les tasques han començat amb una prospecció geofísica de la zona

En cas de confirmar-se que els cossos de Sunyol i Ventura i Virgili són allà, es passarà a una segona fase en la qual intervindran els arqueòlegs i els antropòlegs, segons ha explicat el responsable de l’exhumació, Luis Ignacio Avial, a Catalunya Ràdio.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió