Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Comença la floració dels ametllers: centenars de persones visiten Arbeca i gaudeixen d’activitats a l’aire lliure

Es preveu que la floració es completi a partir de la “setmana vinent”

Redacció 05/03/2023
Vermut entre els ametllers en flor d'Arbeca Data de publicació: diumenge 05 de març del 2023, 14:04 Localització: Arbeca Autor: Ignasi Gómez

Aquest diumenge, 5 de març, ha començat la floració dels ametllers a diversos punts de Catalunya, concretament a comarques de ponent i tarragonines. El fenomen que tenyeix els camps d’ametllers de colors rosats i blancs ha cridat l’atenció de centenars de persones, les quals s’han desplaçat fins a Arbeca (les Garrigues) per tal de gaudir d’activitats a l’aire lliure en mig del paisatge de floració.

Malgrat que la floració dels ametllers s’ha endarrerit més enllà del febrer, com era habitual anys enrere, i la meteorologia ha impedit que estigui completa, això no ha impedit als visitants gaudir de diverses activitats, com ara la caminada, el ioga o el vermut amb productes de proximitat. Aquestes activitats, que s’organitzen tant a Arbeca com a Castelldans, s’emmarquen en el programa d’activitats a l’aire lliure que tindran lloc durant tot el mes de març.

Arbeca ha obert la jornada d’activitats amb una caminada cultural d’uns 10,6 km que ha aplegat més d’un centenar de persones. La marxa s’ha iniciat des de la instal·lació de pàdel del municipi, ha passat per diversos llocs emblemàtics i ha finalitzat als terrenys habilitats per donar a conèixer els arbres en flor de la zona.

Els visitants han gaudit també d’una sessió de ioga i posteriorment d’un vermut musical amb una temperatura agradable, mentre degustaven els aliments i begudes d’una desena de productors locals que han instal·lat les seves parades entre els ametllers. Així mateix, es faran visites guiades pels camps així com un altre vermut amb l’actuació d’un grup de diables a la Cooperativa Arbequina, un dels principals promotors de les activitats. Els camps d’ametllers florits han aplegat durant la jornada centenars de persones procedents de diferents punts de Catalunya.

Tot i que el temps ha fet que la floració dels ametllers no estigui completa, es preveu que a partir de la “setmana vinent” es completi la floració, segons ha afirmat Jaume Setó, president del Consell Comarcal de les Garrigues, a l’ACN.

Castelldans és un altre dels municipis de les Garrigues que celebra diferents activitats coincidint amb l’època de floració dels ametllers. Per al 12 de març està previst un vermut entre els seus arbres en flor.