Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Com no començar el 2019

El dia 1 de gener és un dia que fa mandra a tothom. Per aquest motiu des de La República us volem avisar de cinc coses que de cap manera […]

Redacció
Redacció 01/01/2019
La festa de cap d'any a la Font Màgica de Montjuïc ha acabat amb un espectacle de focs artificials / ACN

El dia 1 de gener és un dia que fa mandra a tothom. Per aquest motiu des de La República us volem avisar de cinc coses que de cap manera heu de fer avui. Cinc actes que engreixaran la vostra ressaca, us faran sentir malament o simplement són un perill per la vostra vida.

1. Evita el dinar familiar del primer dia de l’any

Després de veure la família en el sopar de Nadal, el dia de Nadal, el dia de Sant Esteve i tronar-ho a fer per Reis, el primer dia de gener no és un dia per estar amb la família. La vergonya de la nit anterior encara és present a les nostres cares. Tots els joves de la taula l’únic que voldran fer és fugir, saltar de la taula per agafar la millor butaca del menjador. Els altres, faran de la necessitat virtut i fingiran que han tingut una gran nit mirant les campanades de TV3. Tot plegat és una situació que cal evitar enterrant-se als llençols del nostre llit. Com a consell extra, si no podeu evitar la situació, beveu el primer vermut de cop i tot farà baixada.

2. Comprovar el compte corrent

L’anterior punt es pot solucionar amb un litre i mig de Vichy, un ibuprofèn i dos cafès. El que no heu de fer és mirar el vostre compte corrent. Encara que acabeu de cobrar, encara que no passeu per penúries econòmiques, saber que us heu gastat 100 euros en entrades de discoteques, seduccions frustrades i begudes, no és una bona experiència. Ja sabeu que heu gastat molt. Que aquell amic us ha convidat massa i vosaltres heu quedat a deure, però si mireu el compte corrent, veureu la magnitud del desastre i la ressaca encara serà pitjor. No podreu demanar res Glovo per passar-la, i us passareu tota la tarda maleint-vos a vosaltres mateixos.

3. Preguntar el nom de qui us acompanya al llit

Si per un excés de sort heu lligat. Però per massa “eufòria” ho recordeu quan obriu els ulls al matí, no pregunteu el nom de qui teniu al costat. Els dos (en cas que siguin més, s’amplifica el problema) sabeu quina és la situació i cal fingir al mínim. Cordialment us saludeu, si voleu: repetiu, però marxeu o feu que marxin ràpidament. No cal començar l’any incòmodament, fent que els plaers anteriors quedin supeditats a un estrany comiat. Per això, no pregunteu el nom, gaudiu del moment i aprofiteu-lo.

4. Començar l’any complint els propòsits de Cap d’Any

No ho feu. Si us heu proposat córrer cada dia, el dia 1 és una treva. Si voleu anar al gimnàs, el més segur és que el dia 1 estigui tancat. Si la vostra àvia està sola, el dia 1 estarà amb tota la família i vosaltres amb ressaca. Si voleu aprendre a cuinar, el dia anterior era l’ocasió perfecta per lluir-vos. Per això no comenceu el dia amb un propòsit, us sentireu superats i ho deixareu corre. El millor és fer-ho passat Reis, quan deixem de tenir obligacions socials i podem tornar a la grisa rutina. Potser el desig que podeu complir és el de començar la dieta, no hi ha res millor per depurar-se que un dia en dejú.

5. Llegir els missatges de la nit anterior

Si som solters, la nit anterior, haurem parlat amb algú que no ens correspon. Si estem emparellats, serà la prova dels pensaments infidels. Si hem escrit als amics, tampoc serà el millor, llegir-ho. I si no són missatges, si no notes de veu, ja podem fugir cames ajudeu-me. Tal com se sol dir els WhatsApp el carrega el diable i només lucífer envia notes de veu a partir de les cinc del matí. En nits esbojarrades com la del 31, ni fer fotos amb el mòbil hauria d’estar permès, però arribats a aquest extrem, no obriu els missatges el dia 1 a les 12, l’ànima del gintònic encara habita el teclat de l’android.