Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Collboni posa al mateix nivell Vox i la CUP

El candidat del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, plantejarà un govern de concentració amb tots els partits menys la CUP i Vox si aconsegueix guanyar les eleccions municipals […]

Agències 11/03/2019
El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni

El candidat del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, plantejarà un govern de concentració amb tots els partits menys la CUP i Vox si aconsegueix guanyar les eleccions municipals i és alcalde. Ho ha dit en una entrevista al diari ‘El Periódico’, on ha equiparat així ambdues formacions, remarcant que en aquest govern de concentració no hi hauria els “extrems”, i seria un executiu “fort, que garantiria la governabilitat de la ciutat”.

El socialista deixaria la CUP fora d’aquest govern, doncs, perquè “Catalunya ha sofert massa posant el govern de la Generalitat” en mans dels cupaires. També ha descartat Vox. En aquest punt, ha reconegut que hi ha “risc” que el partit ultradretà entri a l’Ajuntament per culpa de la inseguretat i les desigualtats. Són dues realitats, ha continuat, que existeixen a Barcelona, especialment la inseguretat, “que passa per errors de Colau”. “La seguretat és absolutament defensable des de l’esquerra. El que ha passat a Barcelona era evitable”, ha assenyalat.

Collboni ha argumentat que l’alternativa a la seva protesta és una coalició entre els independentistes i Ada Colau, i ha defensat que cal “blindar la ciutat de la inestabilitat del procés independentista”. Collboni ha apuntat que en els últims anys no s’han pogut fer projectes estratègics a llarg termini a Barcelona perquè no hi ha majoria, ni tan sols s’ha aprovat un pressupost. És per això que ha apostat per un govern de concentració, però també per evitar una aliança entre els partits independentistes i Barcelona en Comú.