Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Colau: “Aquelles opcions que eren èpiques ara diuen que són màgiques”

L'Ajuntament de Barcelona assegura que anirà fins al final perquè es jutgi la repressió de l'1-O

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que l’opció política dels comuns “no sona tan fàcil ni tan èpica” però que és l’únic espai que no ha canviat mai de perè en l’àmbit nacional. Colau lamenta que “aquelles opcions que eren èpiques ara diuen que són màgiques” referint-se als mateixos impulsors del republicanisme. L’alcaldessa reitera que la seva posició s’ha explicat i “s’entén perfectament”, creu que “l’estat autonòmic està esgotat” i que “la solució passa per un referèndum acordat”. Colau assegura que no toleren la repressió policial de l’1-O i que aniran fins al final “perquè es jutgi la repressió”.

Publicitat

De cara a les municipals 

Amb la candidatura constitucionalista de Valls i la possible unió dels partits independentistes, Colau creu que hi queda “l’espai d’un projecte municipalista”. En una entrevista a Els Matins de TV3, l’alcaldessa ha apostat per un projecte de ciutat, diu que afrontarà un segon mandat “per consolidar les polítiques que hem impulsat” i que “Catalunya necessita Barcelona més que mai”, ha conclòs.

“Els barcelonins tenen amor propi i estimen la ciutat”

Els barcelonins estimen la ciutat però cert és que les preocupacions per l’incivisme i la seguretat veïnal marquen l’agenda de l’executiu municipal. Sota el lema “Barcelona, no funciona” els veïns del Raval, la Barcelona, el Fòrum i la Vila Olímpica han convocat una manifestació el proper dissabte per protestar contra els narcopisos, la prostitució i la falta de neteja.

Colau s’imposa l’autocrítica i assegura que els veïns tenen part de raó però assegura que amb el primer conseller que es va reunir del govern va ser amb Miquel Buch, a qui li va demanar més efectius de Mossos i ell, diu, s’hi va negar. “Nosaltres ens hem gastat cinc milions d’euros en hores extres”, li retreu.

Et pot interessar  La investigació de l'Estat a Tsunami Democràtic i tot el que (no) ha descobert fins ara

Respecte la neteja l’alcaldessa assegura que s’hi ha invertit molt però que “hi ha molt a millorar”. I afageix que amb el nou contracte del servei -a la primavera de l’any vinent- és una bona oportunitat per fer-ho.

El lloguer i el top manta són dos dels altres “temes calents” de la ciutat, Colau ha assegurat que farà “tot el que estiguis a les meves mans per regular el lloguer”. Tot i ser competència de la Generalitat, l’Ajuntament pot empendre mesures per regular l’habitatge com “frenar l’especulació, els ‘fons bultor’. El mateix passa amb els manters, tot i que l’alcaldessa nega rotundament que hi hagi permisivitat per part de la Guàrdia Urbana: “No s’ha deixat mai d’actuar”, diu. Colau titlla de “racista” la llei d’estrangeria de l’Estat i assegura que ha demanat al president del gobierno que s’habiliti permisos de treball regulars i temporals per ajudar a les persones que treballen en el top manta.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió