Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Cleries (PDeCAT): “No és el mateix posar un llaç que treure’l”

El portaveu del PDeCAT al Senat, Josep Lluís Cleries, ha assegurat que “no és el mateix posar un llaç que treure’l”, en referència a la col·locació de llaços grocs a […]

Redacció 27/08/2018
El portaveu del PDeCAT al Senat, Josep Lluís Cleries / EP

El portaveu del PDeCAT al Senat, Josep Lluís Cleries, ha assegurat que “no és el mateix posar un llaç que treure’l”, en referència a la col·locació de llaços grocs a l’espai públic per reivindicar la llibertat dels polítics presos.

En una entrevista a RNE aquest dilluns, ha reivindicat que els ciutadans “s’han de poder expressar en llibertat” a l’espai públic.

A més, ha apuntat que la presumpta agressió a una dona a la Ciutadella per retirar llaços no sembla un acte “polític” sinó d’incivisme, en el qual una persona li va retreure a una altra que llencés els llaços a terra.

En aquest sentit, ha lamentat que hi hagi partits que intentin manipular el succés ja que, en la seva opinió, els interessa fer veure que a Catalunya hi ha conflicte: “Algun partit fins i tot va néixer per això”, ha assenyalat.

La defensa de Llarena

Sobre la defensa del jutge Pablo Llarena davant de la demanda civil que li ha interposat l’expresident Carles Puigdemont a Bèlgica, Cleries ha dit no entendre “que un tema privat el defensi l’Estat”.

Ha criticat que “si ets català et persegueixen i si ets jutge del Tribunal Suprem tens la defensa assegurada i pagada”, quan es tracta d’una demanda per la seva suposada falta de neutralitat en l’àmbit privat.