Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Ciutadans surt en defensa del CNI i aprova que no s’hagi volgut manifestar sobre el Catalangate

|

- Publicitat -

Després que la directora del CNI, Esperanza Casteleiro, es negués aquest dimarts al matí a respondre les preguntes formulades al Parlament Europeu sobre el Catalangate, l’eurodiputat de Ciutadans, Jordi Cañas, ha sortit en defensa de l’actitud del CNI. Ho ha fet en una atenció als mitjans de comunicació i ha exposat que contestar a les qüestions que se li havien plantejat “no està al seu mandat, evidenciant el marc legal de la seva actuació“. També ha volgut remarcar que només pot tractar aquest tema davant la comissió de secrets oficials del Congrés dels Diputats.

Publicitat

Cañas no n’ha tingut prou amb aquestes declaracions i ha carregat una vegada més contra l’independentisme, a qui ha acusat de voler “instrumentalitzar” el debat. L’eurodiputat considera que els partits independentistes tenien l’objectiu de “fer bo el muntatge pel qual l’Estat els persegueix”. Per si no n’hi havia prou, Cañas ha fet al·lusió a l’aportació de l’expert que ha participat en el debat aportant l’informe de Citizen Lab. Aquest n’ha qüestionat la validesa i ha manifestat la possible existència de “falsos positius“, cosa que l’eurodiputat de Ciutadans ha considerat important a tenir en compte.

Quan durant el debat l’advocat d’Oriol Junqueras i víctima de l’espionatge, Andreu Van den Eynde, ha criticat la ineficàcia i lentitud dels processos judicials, Cañas ha decidit respondre-li dient que la lentitud de la justícia espanyola és un problema que pateix “qualsevol ciutadà” i ha afegit que “seria bo” que les persones que han estat vigilades “també col·laborin amb els jutges”.

Et pot interessar  VÍDEO | Advocats especialistes en drets humans denuncien al Parlament que l'espionatge amb Pegasus és "desproporcionat"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió