Diumenge, 18 d'abril de 2021 - Edició 997
La República

Ciutadans exigeix al Gobierno que impugni el Fòrum Cívic davant el TC

ACN – El portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, ha demanat al president del govern espanyol que recorri al Tribunal Constitucional el Fòrum Cívic i Social per al […]

Redacció
Redacció 23/10/2018
El portaveu parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa / EP
ACN – El portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, ha demanat al president del govern espanyol que recorri al Tribunal Constitucional el Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent que serà liderat per Lluís Llach. Carrizosa ha subratllat que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit que aquest òrgan està emparat per la resolució 306/11 i el portaveu de Cs ha recordat que “va ser anul·lada pel Tribunal Constitucional (TC).
Carrizosa ha titllat de “xiriguito polític” el Fòrum Constitucional que s’ha presentat aquest dimarts i ha assegurat que servirà per “col·locar als servidors del ‘procés'”. “Suposa el retorn als escenaris de Llach”, ha dit amb ironia tot subratllant que anteriorment “havia amenaçat els funcionaris”. Per Carrizosa, Torra està “seguint amb el cop a la democràcia que va fer fa un any”.
Carlos Carrizosa ha considerat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “ha d’intervenir claríssimament en aquesta situació perquè s’està vulnerant una resolució del TC”. El portaveu de Cs sosté que Sánchez té dues opcions. Una d’elles seria “preguntar a Torra si pensa incomplir la resolució 306/11 anul·lada pel TC” i si “se sotmetrà a les nostres lleis i a la constitució”. I l’altra, segons Carrizosa, seria , “abans d’aplicar el 155, requerir al Constitucional perquè posi en marxa les actuacions necessàries perquè es compleixin les seves decisions” i perquè “deixi clar que no es pot vulnerar la llei una vegada més”.

Segons el portaveu de Cs, “cada vegada que parla Torra “és per crear un nou xiringuito” per “col·locar vividors del procés” com Lluís Llach. Per Carrizosa que el cantautor lideri el Fòrum Constituent “suposa el retorn als escenaris de Llach”. “No sabem quins temes ens tocarà, abans havia amenaçat els funcionaris”, ha dit amb to irònic. “És absolutament intolerable i il·legal que s’estigui prosseguint amb l’arquitectura de xiringuitos per donar ales al procés”, ha afegit Carrizosa tot reclamant a Sánchez que pari els peus a Torra.

Carrizosa ha avançat que aquest dimecres, durant la sessió de control, Ciutadans preguntarà a la consellera de Justícia, Ester Capella, si els polítics catalans empresonats tenen un “tracte preferencial” i que en cas que no els convenci la seva resposta emprendran una “sèrie de mesures” sense concretar. “Hi ha moltes coses que s’estan dient, com que Junqueras té un despatx al mòdul de psiquiatria, o que reben moltes més visites que qualsevol altre intern, si es volen confirmar o negar és molt fàcil”, ha assegurat el portaveu de Cs.