Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Ciutadans demanarà amb una iniciativa al Congrés que es doni suport a Llarena des del Gobierno

Ciutadans ha anunciat aquest dilluns la presentació d’una proposició no de llei al Congrés per instar el Govern central a donar suport al jutge del Tribunal Suprem que instrueix la […]

Redacció
Redacció 27/08/2018
Imatge del líder de Ciutadans, Albert Rivera / EP

Ciutadans ha anunciat aquest dilluns la presentació d’una proposició no de llei al Congrés per instar el Govern central a donar suport al jutge del Tribunal Suprem que instrueix la causa pel procés, Pablo Llarena.

Segons la previsió informativa difosa per l’organització, la iniciativa serà registrada aquest dilluns al Congrés pel president de Ciutadans, Albert Rivera, i el vicepresident de la Cambra i diputat de la formació, Ignacio Prendes.

Es tracta, segons avança la formació, que el Congrés insti el Govern a donar “tot el suport i l’assistència al jutge Llarena”, a qui han denunciat a Bèlgica els polítics catalans fugits de la justícia espanyola a aquell país per actuar “sense imparcialitat” i impulsat “per motivacions polítiques”.

No és l’única iniciativa parlamentària sobre aquest assupte. El Grup Popular al Senat ha anunciat per aquest dilluns la presentació d’una moció, per al seu debat i aprovació a la Comissió de Justícia, en la qual exigeix al Govern espanyol que defensi “sense reserves” el jutge Pablo Llarena” i la sobirania espanyola”.

Per la seva banda, el Govern central va anunciar aquest diumenge que “fa dies” que ha posat en funcionament tots els mecanismes necessaris per a la defensa de la sobirania jurisdiccional espanyola en la qual està immers el jutge Pablo Llarena, que compta amb la contractació d’un bufet d’advocats que representi Espanya davant dels tribunals de Bèlgica.

“El Govern ha donat des del principi una resposta positiva i ha actuat amb total diligència en aquest assumpte en els termes traslladats pel poder judicial i conformement a la legislació vigent”, assenyalava La Moncloa en un comunicat.