Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Ciudadanos insisteix: La denúncia explicita que es va produir una discussió sobre llaços grocs abans de l’agressió a la Ciutadella

La denúncia que ha presentat a la policia espanyola la dona agredida dissabte passat al migdia davant del Parc de la Ciutadella explicita que l’agressió va anar precedida d’una discussió […]

Redacció
Redacció 29/08/2018
Imatge del parc de la Ciutadella / ACN

La denúncia que ha presentat a la policia espanyola la dona agredida dissabte passat al migdia davant del Parc de la Ciutadella explicita que l’agressió va anar precedida d’una discussió sobre llaços grocs, segons han assegurat fonts de Cs. Segons el relat de la dona, mentre caminaven juntament amb el seu marit i els seus tres fills menors retirant tots els llaços grocs lligats a les tanques de la Ciutadella, un home que caminava per la mateixa vorera del carrer Pujades amb una dona en cadira de rodes els va increpar i els va cridar que per què treien els llaços i que trucaria a la policia.

Segons la denúncia, el marit d’ella li va respondre que uns tenien dret a posar-los i d’altres treure’ls, i que si volia trucar a la policia, que ho fes. Aleshores, segons la seva versió, quan la dona es va adreçar als seus fills en rus per dir-los que se n’anaven cap a casa, l’home li va dir a crits “estrangera de merda, ves-te’n al teu país” i va preguntar-li si era russa. Com que la dona no li va respondre, l’home va insistir que li respongués, a la qual cosa ella li va dir: “sí, soc russa, i també soc d’aquí”.

Què explica la denúncia?

Sempre segons el relat ofert per la dona a la policia espanyola, tot seguit l’home va propinar a la dona un cop a la part dreta de la cara, fent-li perdre l’equilibri i caure a terra. Quan l’agredida es va incorporar, el denunciat es va abraonar sobre ella i li va propinar diversos cops de puny a la cara i en altres parts del cos, fent-la caure novament a terra i llençant-se al seu damunt per continuar agredint-la. El marit va intentar aturar l’agressió, però no ho va aconseguir i va necessitar l’ajuda de diversos vianants. Quan van aconseguir separar-lo, segons la denúncia, l’agressor va fugir amb la senyora en cadira de rodes. La dona, però, va seguir l’individu fins que van aparèixer uns agents dels Mossos d’Esquadra que el van retenir. Un d’ells es va entrevistar amb l’agressor i, l’altre, amb ella i el seu marit.

Segons la versió oferta de la dona, al cap de poca estona es va desplaçar fins al lloc una ambulància. Després de rebre una primera assistència, els sanitaris li van dir que semblava que tenia el nas trencat i que la traslladaven a l’Hospital del Mar. Un cop en aquest centre hospitalari, van sotmetre la dona a un TAC i li van diagnosticar una “desviació del septe nasal, amb dolor intens a la palpació, i presència de contusió maxil·lar dreta amb petites erosions ciliars esquerres”. L’endemà, com que la dona patia forts dolors, va acudir a un centre mèdic on li van receptar analgèsics i repòs.

El suposat agressor també denuncia

Segons Cs, en la denúncia l’agredida assegura que mai no van increpar ni agredir a ningú i que només van intentar abandonar el lloc en el moment que es van produir els fets violents. A més, les mateixes fonts han indicat que la denunciant i la seva defensa estan a l’espera que els atestats i els informes mèdics recaiguin en un jutjat d’instrucció de Barcelona, en el qual s’iniciï el procediment judicial oportú fins a la resolució dels fets.

Aquest dimarts, fonts policials van confirmar a l’ACN que la dona havia interposat una denúncia per lesions i un delicte d’odi a la comissaria de la Verneda, i que havia aportat l’informe mèdic sobre les lesions.

El suposat agressor també va interposar una denúncia contra la dona, en concret davant dels Mossos. Les dues denúncies s’acumularan al mateix jutjat d’Instrucció i serà el jutge qui determini si un dels dos cossos policials assumeix tota la investigació o el cas s’instrueix sense cap més intervenció directa de la policia.