Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Cinc pel·lícules per passar la ressaca de Cap d’Any

A La República sabem que ara mateix, vosaltres; lectors, patiu les seqüeles de la nit d’ahir. O pel contrari heu d’aguantar a algú que sí que té ressaca. Per aquest […]

Redacció
Redacció 01/01/2019
El casament del meu millor amic / Wikipedia

A La República sabem que ara mateix, vosaltres; lectors, patiu les seqüeles de la nit d’ahir. O pel contrari heu d’aguantar a algú que sí que té ressaca. Per aquest motiu us recomanem cinc pel·lícules amb les quals passar el dia i no haver de parlar massa amb l’altre, que segurament tindrà un mal de cap bastant fort.

1. Rouge One: una història d’Star Wars (Gareth Edwards, 2016)

Considerada per part de la redacció de La República, com la millor d’Star Wars. Combina una aventura obscura de ciència-ficció amb l’èpica d’Star Wars. El film explica la història amb la qual comença l’episodi IV d’Star Wars. D’aquesta manera seguim les aventures de Lyn, la filla de l’enginyer del satèl·lit artificial de l’Imperi Galàctic. Lyn, viatjarà per tot l’espai amb l’objectiu de trobar el seu lloc a la galàxia i servir a una causa noble. La pel·lícula, però, té un to obscur i adult que ajuda a construir un molt bon relat, ple d’escenes completament èpiques. D’altra banda, en l’àmbit discursiu, el film justifica la violència com a mitjà legítim per arribar a objectius polítics, fent fins i tot apologia del terror revolucionari. El millor del film; la batalla final.

L’èpica del film, farà que ens puguem oblidar de la nit anterior i centrar-nos en la història, plena de moment memorables.

Disponible a Movistar Plus

2. Atrapa’m si pots (Steven Spilberg, 2002)

Una història d’enganys amb música suau, amb Tom Hanks i Leonardo di Caprio, podria voler alguna millor el nostre cervell? Amb un dels crèdits d’inici més famosos del cinema, el film narra les aventures d’un estafador increïblement jove (Leonardo di Caprio), que es va fer passar per pilot d’avió, metge, i altres oficis amb els quals aconsegueix estafar milions de dollars. L’agent de l’FBI, interpretat per Tom Hanks el perseguirà incansablement en una persecució que durarà anys. Els enganys, les estafes i l’ambient retro d’una història situada als anys seixanta, ens farà passar unes divertides dues hores.

El fet que el film es construeixi sobre l’enginy de l’estafador, i que la música sigui suau, la fa perfecte per adormir-se durant el primer terç del film. Així podrem passar tranquil·lament la tarda.

Disponible a Netflix

3. El casament del meu millor amic (P. J. Hogan, 1997)

Clàssic de les comèdies romàntiques dels anys noranta, segons diferents opinions les millors de la història del cinema. Julia Riberts interpreta a una crítica gastronòmica de Nova York, en el moment que el seu millor amic li explica que es casarà. Roberts enamorada en secret d’ell, intentarà sabotejar el casament. La pel·lícula ens donarà imatges memorables com aquesta escena, on tota la família canta say a littel prayer for you. El film va servir per consolidar la carrera de Julia Roberts i Cameron Díaz.

Els bons diàlegs i la música ben interpretada ens farà passar una agradable estona, en la que podrem no prestar gaire atenció a la pantalla i riurem.

4. La La Land (Damien Chazelle, 2016)

Damien Chazelle firma aquest famós i simpàtic musical en el qual una aspirant a actriu i un melòman intenten triomfar a Califòrnia. La seva aventura amorosa serà el fil conductor de la pel·lícula. Tot i que s’ha exagerat molt la seva qualitat artística i musical, les cançons estan molt ben trobades i enganxen a l’espectador. En aquest sentit no hi ha millor musical que el que et fa ballar amb cada cançó. D’altra banda, com és evident, l’argument és simple i quasi surrealista, cosa que facilitat la digestió del film.

Tot i que el cap en pot coure en algun moment, les cançons i corografies ens animaran en un dia de sofà, manta i llit.

Disponible a Netflix

5. Molt soroll per no res (Kenneth Branagh, 1993)

Aquest clàssic de William Shakespeare és portat a la pantalla per Kenneth Branagh. L’actor durant els anys noranta va dirigir una sèrie de versions de clàssics del dramaturg que crearen escola. En aquest cas, ens trobem davant d’una comèdia amorosa. Els dos protagonistes, Beatriu i Benedicte, es repulsen mútuament però s’estimen en secret. Alhora que Claudio i Hero descobreixen el seu amor. Una molt bona adaptació d’una comèdia atemporal.

El fet que tots els personatges parlin en vers, fa que el film sigui increïblement agradable a l’oïda alhora que la fotografia és harmoniosa, fet que relaxa els ulls.

Disponible a Movistar Plus