Dijous, 22 d'octubre de 2020 - Edició 819
La República

Cinc entrevistes a grans ments que pots trobar gratis a YouTube

Cada dia sentim més alt i més clar que el brunzeix de les xarxes socials impedeix aconseguir qualsevol mena de coneixement. La República és sempre amiga de tot allò que […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 13/11/2018
Fotograma de l'entrevista a Carl Gustav Jung / Youtube

Cada dia sentim més alt i més clar que el brunzeix de les xarxes socials impedeix aconseguir qualsevol mena de coneixement. La República és sempre amiga de tot allò que ens pugui fer més lliures, així que contra l’opinió general, us presentem cinc entrevistes fetes a grans ments de la nostra societat, vives o mortes que es poden trobar gratuïtament a YouTube.

Entrevista a C.G. Jung

El 1959 la BBC va entrevistar a C.G. Jung. Deixeble de Freud i en els últims anys de la seva vida, conversa amb John Freeman en el programa Face to face de la cadena britànica. El pensador, morirà any i mig després d’aquesta entrevista.

 

Entrevista a Jorge Luis Borges

El programa ‘A fondo’ de la televisió espanyola va aconseguir entrevistar a grans ciutadans de l’Estat. Però també de fora. Joaquín Soler signa aquesta entrevista amb Jorge Luís Borges el 1976, en un encontre que és completament antològic per l’art d’entrevistar.

 

Entrevista a Hannah Ardent

La filòsofa alemanya i jueva; Hannah Ardent respon a les preguntes del periodista Gunter Gaüss el 1964 per la televisió de la República Federal Alemanya. L’entrevista, basa en la lingüística expressa la cosmovisió de la filòsofa emigrada als Estats Units.

 

Entrevista a Roberto Bolaño

La bellesa de pensar fou un programa d’entrevistes del canal xilè 13 UC, que va entrevistar el mític escriptor del país dels Andes. L’autor de Los Detectives Salvajes, s’expressa aquí en tota llibertat per parlar de literatura i/o la seva literatura, en un diàleg extens sobre el fet creatiu.

 

Entrevista a Marina Garcés

La filosofa, exposa en aquesta entrevista del programa Terrícoles de Betevé, la seva visió de l’actualitat. On Garcés exposa allò que creu sobre el moviment republicà i els seus pronòstics pel que fa a la repressió i situació política a Catalunya.

 

Relacionats