Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Celaá amenaça el Parlament: “Si pren decisions contràries a la Constitució, el Gobierno actuarà en conseqüència”

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha dedicat els primers moments de la roda de premsa posterior al consell de ministres a parlar sobre Catalunya. “Si el Parlament pren decisions contràries […]

Redacció 05/10/2018
La ministra d'Educació i portaveu del Gobierno, Isabel Celaá

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha dedicat els primers moments de la roda de premsa posterior al consell de ministres a parlar sobre Catalunya. “Si el Parlament pren decisions contràries a la Constitució, el Gobierno actuarà en conseqüència”, ha advertit per -posteriorment- contradir-se per assegurar que segueixen “apostant pel consens”. “Volem trobar-nos en el territori comú de l’autogovern”, ha afegit.

Segons Celaá, “l’independentisme està patint una crisi important que arrossega tota Catalunya” i és culpable d’un “bloqueig de l’acció quotidiana i del govern” que suposa “paralitzar accions que afecten a tots els ciutadans”. I, com si a Catalunya es visqués una situació política de normalitat (sense presos polítics i exiliats), ha instat al Govern a “reflexionar” sobre per què es dóna importància a “l’agenda territorial” i a “liderar un diàleg entre catalans” per “desbloquejar les institucions”.

Per acabar, ha transmès el suport del Gobierno “als mitjans de comunicació que van veure dificultada la seva tasca informativa” el passat dilluns, en referència al periodista de 13TV a qui manifestants van fer fora d’una concentració el primer aniversari de l’1-O després que es dediqués tota la jornada a boicotejar actes independentistes. Els constants insults i agressions a periodistes de ‘TV3’ en manifestacions unionistes o l’assalt de l’extrema dreta espanyolista a ‘Catalunya Ràdio’ mai han estat condemnats pel PSOE.