Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

CCOO s’aparta de la convocatòria de la manifestació unitària contra la sentència, però dona suport a les vagues del Líban

El sindicat donarà llibertat als afiliats per participar-hi però no hi assistirà com a organització

Redacció 24/10/2019

La decadència d’un sindicat històric, allau de critiques per la polèmica decisió

El sindicat Comissions Obreres de Catalunya (CCOO) s’aparta de la convocatòria de la manifestació unitària contra la sentència del Tribunal Suprem i a favor de la llibertat dels polítics independentistes condemnats que ha convocat l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural aquest dissabte a Barcelona. Fonts de l’organització sindical asseguren que respecten “absolutament” la marxa i que donen plena llibertat als seus afiliats per anar-hi però que no hi participaran com a organització. Segons ha avançat l’ARA i ha confirmat l’ACN, el sindicat ha pres aquesta decisió en veure que la convocatòria de les entitats era massa “poc transversal” i no responia a l’espai “més enllà de l’independentisme” on creuen que s’hauria de situar la mobilització contra les penes d’entre 9 i 13 anys de presó pels líders indendentistes.

Una decisió controvertida, ara que la Intersindical ha guanyat les eleccions a la Generalitat

Just després que es publiqués la sentència, més de 115 entitats de la societat civil, sindicats i col·legis professionals van organitzar un acte unitari a la plaça de Sant Jaume per a mostrar el rebuig a les condemnes. Alhora, van anunciar que treballaven per fer una manifestació unitària per aquest dissabte. L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural van convocar la marxar a principis de setmana sota el lema ‘Mobilitzem-nos per la llibertat’.

CCOO tampoc es va sumar a la vaga general convocada per la Intersindical-CSC i la IAC però va donar llibertat als seus afiliats per seguir-la.