Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Catalunya és el principal destí dels turistes estrangers que visiten Espanya

Catalunya és la primera destinació principal dels turistes estrangers arribats a Espanya en els sis primers mesos de l’any, amb més de 8,6 milions. Així ho recullen les dades provisionals […]

Anna Solé Sans
Anna Solé Sans 01/08/2018
Imatge de la Rambla de Barcelona / ACN

Catalunya és la primera destinació principal dels turistes estrangers arribats a Espanya en els sis primers mesos de l’any, amb més de 8,6 milions. Així ho recullen les dades provisionals de l’Enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur) elaborada per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Malgrat ser dades positives, Catalunya ha registrat un 0,8% menys de visites que en el mateix període del 2017.

Els altres destins més visitats són Canàries amb un 6,8 milions de visitants, tot i que també n’ha tingut menys que l’any passat, concretament un 2,1% i les Illes Balears, amb més de 5,4 milions (+0,4%).

Quan gasten els turistes?

Espanya va superar els 37,1 milions de turistes internacionals en els sis primers mesos de l’any, el que suposa un augment de l’1,8% pel que fa al mateix període del 2017.

La despesa dels turistes internacionals en el primer semestre va aconseguir els 38.944 milions d’euros, amb un increment del 4,2% respecte al mateix període de l’any passat, segons les dades d’Egatur (Enquesta de Despesa Turística), donades a conèixer aquest dilluns.

Un estiu intens

Les previsions per aquest estiu són bones. Sense anar més lluny, el passat juny, Espanya va rebre 8,5 milions de visitants internacionals, un 1,3% més que el mateix mes del 2017.

Aquests turistes van fer una despesa total de 9.395 milions d’euros, fet que suposa un augment del 4,5% respecte al mateix mes del 2017. La despesa mitjana diària per turista el juny va ser de 1.100 euros, amb un repunt anual del 3,2%, mentre que la despesa mitjana diària va créixer un 6,2%, fins als 152 euros.

Els britànics, els que més vénen

Des de principis d’any, el Regne Unit (amb més de 8,4 milions de turistes estrangers) es va mantenir com el primer mercat emissor però va registrar un descens del 2% respecte els sis primers mesos del 2017. Alemanya és el segon país, amb prop de 5,2 milions de turistes internacionals, tot i registrar una caiguda del 5,7% en les entrades i França, amb 4,8 milions de visitants, un 1,4% més.