Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Castells exigeix material de seguretat per a les cinc residències d’avis de la Conca d’Òdena

Lamenta que encara no s’ha rebut “cap resposta” per part del departament d’Afers Socials

Agències 30/03/2020
Façana de la residència i centre de dia de la Fundació Consorts Guasch, el 19 de març del 2020 (horitzontal).

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha exigit aquest dilluns que s’enviï tot el material de seguretat que s’ha reclamat al departament de Treball, Afers Socials i Famílies per protegir el personal i els usuaris de les cinc residències d’avis que hi ha a la Conca d’Òdena. Castells ha lamentat que tot aquest material, especialment, guants, mascaretes, bates i ulleres, no hagi arribat i que encara no hagin rebut “cap resposta” per part del departament. “És material totalment necessari per garantir que els treballadors puguin fer la seva feina”, ha subratllat Castells. Molt a prop de la zona confinada, a la residència de Capellades, han mort per coronavirus 13 avis i un altre també ha mort a la residència de Vilanova del Camí.

Castells confia que el Consell de Ministres d’aquest dimarts solucioni la situació dels treballadors de la Conca d’Òdena

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, confia que el Consell de Ministres d’aquest dimarts solucioni la situació dels treballadors de la Conca d’Òdena que no poden anar a treballar fora de l’àrea confinada i els que es troben en situació inversa. Segons ha explicat, està en contacte amb la ministra de Treball, Yolanda Díaz, “perquè ens doni ja la solució definitiva”, que espera que sigui en la sessió de l’executiu espanyol d’aquesta setmana. “No pararem fins que es respectin els seus drets laborals”, ha assegurat. Pel que fa al reial decret que prohibeix les activitats laborals no essencials, Castells assegura que, a l’espera de tenir tota la informació, “el que ens arriba és que s’incrementarà el control de sortida i entrades de vehicles”.