Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Castelló de la Plana commemora el Dia Internacional dels Drets Lingüístics aquest cap de setmana

L’Any Fuster i l’oci en valencià són els protagonistes del calendari d’activitats

Redacció 02/12/2022
Castelló de la Plana celebra el Dia dels Drets Lingüístics.

Castelló de la Plana commemora el Dia Internacional dels Drets Lingüístics amb un cap de setmana carregat de música, literatura, teatre i cinema. Com explica el diari La Veu el regidor de Plurilingüisme, Francesc Mezquita, ha reivindicat que “és important celebrar la llengua i salvaguardar-la” per fer front a les veus que l’utilitzen com a “eina de confrontació”. En aquest sentit, ha assegurat que cal defensar la diversitat lingüística com “una riquesa que afavoreix la interculturalitat i el respecte mutu”.

El concert de Joan Amèric al Teatre del Raval donarà el tret de sortida als actes programats aquest divendres a les 19.30 h. Considerat un referent de la cançó d’autor, és l’únic cantautor valencià que ha obtingut el premi Barnasants al millor concert de la secció oficial.

Humor i Joan Fuster

El dissabte està programada una sessió matinal de cinema en valencià per al públic familiar amb la projecció de Binti, pel·lícula guanyadora el 2020 del premi Millor Pel·lícula Infantil per l’European Children’s Film Association. Per acabar el cap de setmana, diumenge a les 18.30 h es tancarà l’agenda a la sala municipal Comte Pestagua amb el muntatge teatral “Rises en valencià”, de la monologuista Carol Tomàs i la maga Patrícia Ferrero. Totes les activitats són d’entrada lliure fins a completar l’aforament.

El Menador Espai Cultural acollirà dilluns a les 18 hores la presentació del llibre “Joan Fuster i la Fundació Huguet” de l’escriptor Vicent Pitarch, amb motiu de l’Any Fuster. A més, es podrà visitar l’exposició fotogràfica “Les Normes de Castelló”, amb imatges de Miquel Gómez al Museu Pedagògic de l’espai de la plaça Hort Sogueros per rememorar els 50 anys de les Normes de 1932, amb Joan Fuster com a protagonista.