Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Casado busca la compareixença de la ministra de Justícia al Congrés pel “desemparament” a Llarena

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha sol·licitat la compareixença de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, al Congrés dels Diputats perquè expliqui el “desemparament” en el qual, a […]

Redacció
Redacció 26/08/2018
El líder del PP, Pablo Casado / EP

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha sol·licitat la compareixença de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, al Congrés dels Diputats perquè expliqui el “desemparament” en el qual, a parer seu, ha deixat el Govern central el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

El líder del PP també reclama la “immediata personació” del Govern central en el procediment penal emprès a Bèlgica contra Llarena.

“Sol·licitem la compareixença de la Ministra de Justícia al Congrés perquè respongui del desemparament al Jutge Llarena, i requerim al Govern la immediata personació en el procediment de Bèlgica per al·legar i garantir la immunitat i integritat de la jurisdicció espanyola”, ha escrit Casat en el seu compte de Twitter.

Aquest dissabte, el president del PP va anunciar que havia sol·licitat una reunió a les associacions de jutges i fiscals per plantejar l’oposició del PP a la “indefensió” que, al seu judici, pateix el jutge Llarena.

Aquesta petició de reunió i la sol·licitud de compareixença de la ministra de Justícia es produeix després que totes les associacions de jutges i fiscals –amb l’excepció de la progressista Jutges per a la Democràcia i Unió Progressista de Fiscals– s’adherissin divendres al comunicat emès per l’Associació Professional de la Magistratura, en el qual insta l’Executiu a exercir “una clara i oberta defensa de la jurisdicció espanyola”.