Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Càrregues policials contra independentistes al carrer de Bergara

Els Mossos han carregat contra les files independentistes de la marxa d’aquest matí de dissabte a Barcelona. S’han viscut moments tensos en diversos punts de la ciutat però al carrer […]

Redacció
Redacció 29/09/2018

Els Mossos han carregat contra les files independentistes de la marxa d’aquest matí de dissabte a Barcelona. S’han viscut moments tensos en diversos punts de la ciutat però al carrer de Bergara s’han intensificat els cops de porra quan els Mossos intentaven separar la concentració de policies nacionalistes JUSAPOL amb els milers d’independentistes que ho volien impedir. Segons el CDR i la xarxa, hi ha hagut alguns ferits. FotoGaleria dels fets aquí.


La Guàrdia Urbana ha donat xifres. Segons la policia local, a les manifestacons hi han participat 6.000 republicans i 1.800 policies. En un matí de molta tensió, Acampada per la Llibertat ha cridat a tornar a la plaça de Sant Jaume per no deixar de defensar l’espai.

L’acte dels policies que van deixar 1.066 ferits a Catalunya durant el passat 1-O ha acabat a Plaça de Catalunya, on han cridat i repicat tambors i el seu president ha assegurat que la “feina” que van venir a fer l’1-O “la van fer bé”.  Ha estat allà quan també s’han viscut moments de tensió, el grup de manifestants republicans es trobava al voltant de la plaça de Catalunya quan també s’han produit càrregues.

Foto de Marc Puig

Foto de Marc Puig

Més càrregues: de moment, 10 ferits i 2 detinguts

Qun les concentracions ja s’estaven disolent, s’han produit més moments de tensió als carrers del voltant de plaça de Catalunya com al passeig de Gràcia o ronda de Sant Pere on els Mossos han acorralat a alguns manifestants en una vestida de sobre la vorera i han carregat amb les porres a mesura que anaven passant per davant. De moment, hi ha prop de 10 ferits -entre ells un mosso- i 2 detinguts -independentistes- tot i que les xifres poden augmentar.