Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Cap sorpresa: Vox demana per escrit a la JEC que retiri l’escó a Borràs

|

- Publicitat -

L’extrema dreta de Vox ha anat per feina i, un cop s’ha fet pública la sentència condemnatòria de Laura Borràs, a més de demanar la seva dimissió, tal com ja han fet també els comuns, ha escrit a la Junta Electoral Central (JEC) per tal de demanar-li que retiri l’escó a la presidenta suspesa del Parlament. A la vegada, el grup espanyolista ha reclamat un ple extraordinari per escollir una nova presidència del Parlament, tot suggerint que caldria aprofitar per “configurar una nova Mesa” que “respecti la representativitat dels ciutadans”, ja que troben “inadmissible” que el seu grup parlamentari no tingui presència a la Mesa.

Publicitat

El grup d’ultradreta ha assegurat que “emprendrà totes les mesures pertinents perquè es compleixi la llei”, motiu pel qual ja ha fet arribar un escrit a la JEC demanant deixi sense efecte la credencial de diputada a Borràs. En el text, demanen a la JEC que se li retiri a Borràs l’acta i que ordeni a la Junta Electoral Provincial de Barcelona que de manera “immediata” declari que hi ha una acta de diputat vacant per aquesta circumscripció electoral i que expedeixi la credencial al següent candidat de la llista de Junts.

El portaveu del grup parlamentari de Vox, Joan Garriga, ha estat el que ha exigit a la presidenta del Parlament suspesa que renunciï “immediatament” a l’acta de diputada després que el TSJC l’hagi condemnat a 4 anys i mig de presó i a 13 anys d’inhabilitació. “No pot ser que un polític es pensi que és per damunt de la llei, el Reglament i una sentència; ens faríem creus que ella voluntàriament no registrés la renúncia”, ha carregat Garriga, tot afegint que aquesta situació seria “un autèntic escàndol”.

Et pot interessar  L'espanyolisme del PP, Vox i Cs s'uneix per assistir a la manifestació de SCC contra l'amnistia

El portaveu parlamentari ha fet gala de conèixer-se bé el Reglament del Parlament, assegurant que aquest és “clar i contundent” amb els diputats afectats per casos de “corrupció”. El partit d’extrema dreta reconeix que la sentència no és ferma i que s’hi pot interposar recurs, però argumenta que “ha de ser conseqüència directa el cessament immediat de Borràs com a diputada” a causa de la seva inelegibilitat sobrevinguda.

Garriga tampoc no s’ha mostrat content amb la petició d’indult que ha formulat el mateix tribunal que ha condemnat Borràs, el qual sol·licita que se li rebaixi la pena de presó a 2 anys per tal que no ingressi a cap centre penitenciari, pel fet que no té cap altre antecedent. “Les sentències s’han de complir, no pot ser que a Espanya s’indulti tots els polítics separatistes, seria una presa de pèl”, ha dit Garriga, que ha remarcat que això implicaria una “discriminació” vers la resta de ciutadans.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió