Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Can Framis abraça la pintura i la fotografia aquesta tardor

El Museu Can Framis de la Fundació Vila Casas inaugura la programació de la temporada de tardor amb dues propostes expositives que es podran visitar fins al 20 de gener […]

Redacció
Redacció 02/10/2018
Obres de Jorge R. Pombo i Álvaro Sánchez-Montañés

El Museu Can Framis de la Fundació Vila Casas inaugura la programació de la temporada de tardor amb dues propostes expositives que es podran visitar fins al 20 de gener de 2019.

La primera, una mostra dedicada a Jorge R. Pombo (Barcelona, 1973) titulada Viaje a la esencia de la pintura, presenta una selecció d’obres realitzades en diverses èpoques de la seva carrera, les quals, tot i haver estat inspirades en motius diferents, mantenen una base comuna en els plantejaments.

Des de l’inici de la seva trajectòria a finals dels anys noranta, Jorge R. Pombo ha viscut immers en una contínua reflexió sobre la pràctica de la pintura. En el context actual, pocs artistes han explorat com ell el procés creatiu dels grans mestres del passat i han sabut treure’n el màxim profit per tal de formular un llenguatge propi i innovador que connecta amb les inquietuds de la creació contemporània.

Comissariada per Marie-Claire Uberquoi, la mostra és el resultat d’un llarg procés d’elaboració generat per un coneixement profund de la història de la pintura que es complementa en una anàlisi del poder dels colors i del seu paper en la composició del quadre.

La segona, una mostra dedicada a Álvaro Sánchez-Montañés (Madrid, 1973), guanyador del Premi de Fotografia 2017 de la Fundació Vila Casas, es titula No com el caos i, comissariada per Glòria Bosch, directora d’art de la Fundació Vila Casas, i pel mateix fotògraf, esdevé un compendi de dotze fotografies on el contrast entre les construccions humanes abandonades i la natura com a element engolidor de l’espai en constitueixen els eixos essencials.

L’autor presenta una sèrie realitzada durant diversos anys i viatges a quinze països de quatre continents i el destí, la decadència, la malenconia o la solitud esdevenen els fonaments d’aquest conjunt fotogràfic que ens convida a emprendre un viatge misteriós on, trepitjant escenaris llunyans i desconeguts, aconseguirem viatjar a l’interior de nosaltres mateixos per descobrir, des de la introspecció, una realitat silenciosa i harmònicament confosa.