Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Campanya de “solidaritat” per salvar la Maternitat d’Elna, deteriorada arran de la sequera

La reparació està xifrada en 870.000 euros, la meitat dels quals correspon pagar a l'Ajuntament d'Elna, un cost que ara per ara no pot assumir

|

- Publicitat -

La Maternitat d’Elna pateix des de fa mesos un estat de deteriorament que l’ha obligat a tancar les seves portes d’urgència poques setmanes enrere, i que s’ha vist agreujat arran de la sequera que també afecta la Catalunya del Nord. Una primera valoració dels danys xifra la reparació en uns 870.000 euros i, si bé la meitat de les despeses l’assumiran les administracions franceses, el consistori d’Elna ha de fer-se càrrec de la meitat restant, un cost que ara per ara l’Ajuntament troba inassumible.

Publicitat

Davant aquesta situació, i per tal de conservar l’edifici que va permetre que centenars de dones republicanes donessin a llum els seus fills de forma segura lluny dels camps de concentració dels refugiats republicans a França, l’Ajuntament d’Elna ha engegat una campanya de “solidaritat” entre nord i sud. La campanya, si bé està orientada a la Catalunya del Nord i a Catalunya, també està oberta a altres països, com ara Suïssa. Segons ha informat l’alcalde d’Elna, Nicolàs Garcia, s’instal·larà una urna a l’entrada de l’edifici per tal de recaptar diners, a la vegada que s’ha obert un número de compte per fer-hi aportacions. De moment, ja han aconseguit 11.000 euros.

Mentrestant, l’equipament continuarà tancat sense data d’obertura, ja que les esquerdes que van aparèixer a les parets i que la sequera va agreujar fan perillar l’edifici. Tanmateix, a partir de mitjans de juny, es podrà visitar la planta baixa i una exposició que s’ubicarà als jardins exteriors.

Et pot interessar  Els advocats catalans reconeixen cinc alcaldes de la Catalunya Nord per la seva defensa del català
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió