Diumenge, 22 de maig de 2022 - Edició 1396
La República

Camós, delegat del govern a París: “La situació a França i a Catalunya és la mateixa”

El representant de la Generalitat a França defensa Catalunya com un “destí segur” pels turistes

Redacció 25/07/2020
Pla general d'una família francesa portant la compra feta en un establiment del Pertús. Imatge del 25 de juliol del 2020 (Horitzontal)

Els francesos i catalans de la Catalunya Nord passen del seu primer ministre

El delegat del Govern a França, Daniel Camós, ha defensat en diverses entrevistes a mitjans francesos com la televisió LCI i la ràdio Europe 1 que “la situació a França i a Catalunya és la mateixa”. Camós ha defensat Catalunya com un “destí segur” per als turistes després que el primer ministre francès, Jean Castex, recomanés als seus ciutadans no viatjar-hi. El delegat ha remarcat que la taxa de reproducció del virus tant a França com a Catalunya és igual, i que en les zones més turístiques, com la Costa Brava, la Costa Daurada o els Pirineus, la incidència de la covid-19 “és molt baixa”. “Hi ha atraccions turístiques i culturals obertes, es poden fer encara moltes coses”, ha remarcat.

El drama de no ser independents provoca que no podem protestar davant el govern francès

Camós ha assegurat que la Generalitat respecta la decisió de Castex d’instar els francesos a no anar a Catalunya, però ha dit que s’hi pot viatjar “sense problemes majors” i gaudint dels seus principals atractius.

 

“Hi ha contagis a tots els territoris i països”, ha afirmat Camós a ‘Europe 1’ i LCI. A més, ha remarcat que el sector turístic està aplicant tots els protocols necessaris per garantir la seguretat, i que Catalunya fins i tot s’ha avançat a altres territoris en mesures com l’ús obligatori de la mascareta.