Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Budó: L’Estat que reacciona tard i malament ara ens vol treure competències

“Volem cooperació i no imposició”

Frederic Sabartés
Frederic Sabartés 14/03/2020
Meritxell Budó i Miquel Buch compareixent davant la premsa

La compareixença del govern català, per part dels consellers Meritxell Budó i Miquel Buch s’ha centrat en el que es preveu sigui una apropiació de competències per part del Gobierno de l’Estat quan, justament, el Govern Català demanava el camí invers: que l’Estat el deixés actuar en àmbits ara mateix de competència estatal, com el control de ports i aeroports.

“No permetrem que es vulnerin les nostres competències”, ha afirmat. “Els dos presidents (Torra i Urkullu) s’han parlat i han compartit preocupació per la invasió competencial, que estan a punt d’anunciar-nos, justament abans de la conferència de presidents”

“La solució del Gobierno no ha de ser prendre les competències als que ho estem fent mé bé que ells, que van tard i estan reaccionant més lentament que nosaltres, tot i tenir unes xifres molt més negatives”, ha afegit Buch.

Així, el que també ha passat de ser una iniciativa positiva, la conferència de presidents autonòmics, ara no se sap ben bé on encaixa, ja que no sembla que acabi essent un fòrum de debat, coordinació i posada en comú, sinó un àmbit en el que el Gobierno central els farà saber el que s’ha decidit i prou.

La conferència ha tingut la presència de Xavier Llebaria, director de l’Agència de Salut Pública, que ha explicat que de dimarts a avui el panorama ha canviat molt i que va evolucionant hora a hora.