Dimarts, 4 d'agost de 2020 - Edició 740
La República

Buch defensa els talls de la Meridiana davant les crítiques de l’Ajuntament de Barcelona

Buch: “La decisió d’Interior no pot ser cap altra que ajustar-se al dret a reunió i a manifestació”

Avatar
Agències 20/02/2020
Mossos d'Esquadra davant els manifestants independentistes que tallen l'avinguda Meridiana de Barcelona, el 16 de febrer del 2020

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, en ser preguntat aquest dijous sobre la gestió dels talls diaris a l’avinguda Meridiana des de l’octubre del 2019, ha defensat que el seu departament compleix “escrupolosament el que marca la llei”, que garanteix i protegeix el dret de manifestació i reunió.

En una entrevista de Rac1 que ha recollit Europa Press, Buch ha expressat que la seva Conselleria es dona per comunicada sobre aquestes accions –no ha d’autoritzar-les– i que la seva decisió “no pot ser cap altra que ajustar-se a la llei, i la llei aquí és molt clara: el dret a reunió i manifestació és un dret protegit per la Constitució espanyola”.

Ha indicat que no els correspon dirimir si aquests talls de trànsit poden suposar un ús abusiu de l’espai públic perquè això depèn de la justícia, i ha assegurat que, un cop reben la comunicació, “si no hi ha risc per a les persones i els béns”, no poden posar cap objecció al fet que es dugui a terme.

Així s’ha pronunciat Buch després que l’Ajuntament de Barcelona hagi reclamat al Govern que prohibeixi les protestes, perquè s’han produït “alteracions d’ordre públic i danys a béns públics i privats”.

El consistori ha enviat informes de la Guàrdia Urbana a Interior, en què s’avisa que des del 24 de gener han canviat les circumstàncies en què es desenvolupen aquells talls de trànsit, i que es produeixen “alteracions de l’ordre públic amb perill per a les persones i els béns”.

Relacionats