Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Brussel·les amenaça portar Espanya al TJUE per no aplicar les lleis que vinculen la sostenibilitat al sector financer

La Comissió també obre un procediment a l’Estat per no haver atorgat concessions en zones costaneres de forma imparcial

Redacció 15/02/2023
Sala gran del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, a Luxemburg Data de publicació: dimarts 05 d’abril del 2022, 10:12 Localització: Luxemburg Autor: Natàlia Segura

La Comissió Europea amenaça portar Espanya davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per no aplicar les lleis comunitàries que obliguen a les empreses del sector financer a vincular la seva activitat amb la sostenibilitat. En un comunicat, l’executiu ha detallat que ha enviat un dictamen motivat a Espanya, una petició formal que Brussel·les trasllada als estats quan detecta que s’estan incomplint certes obligacions. Arran de la notificació, l’Estat disposa ara de dos mesos per resoldre aquesta qüestió i, si no ho fa, la Comissió podria decidir remetre el cas a la justícia europea.

Per altra banda, l’executiu també ha enviat un dictamen a Espanya per no haver atorgat concessions en zones costaneres de forma imparcial. De la mateixa manera, el govern socialista té dos mesos per respondre als arguments plantejats per la Comissió en aquesta darrera qüestió. Finalment, Brussel·les ha fet arribar un tercer dictamen a Espanya per no haver aplicat correctament la Directiva sobre el test de proporcionalitat per a la regulació de professionals, una normativa que vol harmonitzar els requisits d’accés a una professió regulada.