Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Boye parla clar i català: “Abans que Rufián portés pantalons llargs, jo ja em passejava per Europa”

L’advocat del president Carles Puigdemont diu que el portaveu d’ERC “té una frustració tremenda” i que “està molt còmode a Madrid”

Redacció 21/03/2022
L'advocat Gonzalo Boye en declaracions a l'ACN en una imatge d'arxiu.

Gonzalo Boye ha repassat l’actualitat en una entrevista concedida a Vilaweb. Com era d’esperar, l’entrevistador li ha demanat pels suposats contactes de l’entorn de Carles Puigdemont amb el Kremlin. L’advocat creu que es tracta d’una nova campanya de desprestigi per desgastar-lo a ell i al president a l’exili.

“A mi m’agradaria saber, i que ens hi fixéssim tots, quina és la mà que gronxa el bressol”, ha expressat l’advocat en referència a les informacions publicades per la premsa. “Hi ha algú, i que no són aquests periodistes, a qui interessava que això tornés a sortir i fos actualitat”, ha reflexionat.

Així mateix, ha parlat sobre les polèmiques declaracions del portaveu d’ERC al Congreso. “Entenc les frustracions del senyor Rufián, les entenc. Crec que ell té una frustració tremenda i li passa que està molt còmode a Madrid”, ha considerat. També avisa que per més que ara les seves declaracions hagin agradat a les clavegueres de l’Estat, Rufián “no s’adona que a les plantacions sempre hi havia un negre bo al qual tots tractaven bé, però el continuaven considerant negre”.

L’advocat s’ha defensat de les acusacions. “Abans que Rufián portés pantalons llargs, jo ja em passejava per Europa. Però ni jugava a ser espia ni em disfressava d’independentista, per això no em molesta el que diu“, ha sentenciat.