Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Boye destaca que Espanya està en xoc amb Europa i l’equipara amb Polònia

L’advocat de Puigdemont assegura que el projecte europeu “no quallarà” mentre el dret no tingui un marc homogeni

Agències 13/01/2022
L'advocat Gonzalo Boye en declaracions a l'ACN en una imatge d'arxiu.

L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha equiparat Espanya amb Polònia i Romania, i ha assegurat que l’estat espanyol “està en xoc amb Europa”. Així, ha donat a entendre que els principis i valors de l’Estat espanyol no són, precisament, els que il·lustren els valors europeïstes.

“Quan veiem com s’està interpretant el dret a Espanya o a Polònia, ens adonem que estem en xoc amb Europa i això arrossega Catalunya i també el projecte d’Europa”, ha lamentat.

En aquest sentit, l’advocat de Puigdemont ha assegurat que el projecte europeu “no quallarà” mentre el dret no sigui heterogeni a tots els estats membre. Boye ha participat aquesta tarda a la taula rodona ‘Democràcia, seguretat, valors i drets’, que s’ha celebrat a la UVic en el marc de la Conferència Sobre el Futur d’Europa, impulsada pel Govern. La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha clausurat l’acte.

Aquesta és la tercera taula rodona d’un total de set que ha organitzat el Departament d’Acció Exterior i Govern Obert arreu del territori. L’objectiu del cicle és fomentar la participació de la ciutadania catalana a la Conferència sobre el Futur d’Europa, un procés de participació a escala europea impulsat per les presidències de la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea per visibilitzar les opinions i propostes de la ciutadania sobre el projecte europeu.